Gå direkt till innehåll
Övre raden från vänster: Andreas Olsson, Mia Karlsson, Louise Nordlander, Cecilia Lideskog, Maria Lundqvist och Marcus Strömsten. På bilden saknas Maarja Edman, Katrin Larsson och Elina Flink.
Övre raden från vänster: Andreas Olsson, Mia Karlsson, Louise Nordlander, Cecilia Lideskog, Maria Lundqvist och Marcus Strömsten. På bilden saknas Maarja Edman, Katrin Larsson och Elina Flink.

Blogginlägg -

​Från oss alla på Höga Kusten Destinationsutveckling – tack för fina samarbeten under 2019!

Tack vare nära samarbeten med alla våra parter har vi under 2019 tagit emot fler besökare än någonsin. Vi är stolta över att Höga Kusten är en av Sveriges snabbast växande destinationer och vi gläds åt en toppnotering på 347 887 gästnätter under juni, juli och augusti. Allt fler utländska besökare hittar till oss och de utländska gästnätterna har ökat med 14,7 procent. Läs mer i vårt pressmeddelande

800 nya jobb inom besöksnäringen till 2025

Extra glada blir vi när vi läser resultatet från den gästundersökning som gjordes i sommar och vi ser att Höga Kustens besökare är otroligt nöjda – där nästan 7 av 10 kan rekommendera andra att besöka oss. Vi jobbar dagligen på vårt mål; att tillsammans med er alla skapa 800 nya jobb inom besöksnäringen till 2025.

Vinter och höst i Höga Kusten 

I december godkändes vår verksamhetsplan av Höga Kusten Destinationsutvecklings styrelse. Är du intresserad av att veta vilka som ytterst driver besöksnäringsfrågorna i vårt område, så hittar du dem här. I denna plan finns strategier för att lyfta vårt område mot ännu fler internationella besökare och att visa att Höga Kusten inte bara är en sommardestination – utan att vi också har fantastiska vinter- och höstupplevelser!

Skulebergets utveckling säkrad!

En tidig julklapp kom EU:s Strukturfondspartnerskap med när de beviljade Kramfors kommuns ansökan om 19 miljoner kronor till en fortsatt utveckling av Skuleberget. Totalt ska 38 miljoner investeras i nya satsningar som ska utveckla Skuleberget till Sveriges bästa friluftsdestination.

Kvarkenregionen lockar utländska besökare

Projektet Destination Kvarken som sammanför ett 40-tal exportmogna små och medelstora turismföretag och sju destinationsbolag i Kvarkenregionen har redan lett till konkreta resultat. – Ett flertal arrangörer har tagit in området i sitt utbud, främst från de tysktalande länderna, säger Andreas Olsson på Höga Kusten Destinationsutveckling. Läs mer om projektet.

En Dag med Höga Kusten 

Jag vill passa på att tacka för alla de framgångar vi i år har skapat tillsammans! Jag ser med glädje framemot 2020. Ett år som jag hoppas blir fyllt av nya strategiska samarbeten och att vi tillsammans hjälps åt att lyfta Höga Kusten en nivå till!

Ett utmärkt tillfälle att träffa de aktörer som precis som du bidrar till Höga Kustens utveckling är under En Dag med Höga Kusten. Den 30 januari träffas vi i Sollefteå och jag hoppas att just du kan komma. Läs mer och anmäl dig direkt. 


Med önskan om en fridfull jul och ett gott nytt år!
Mia och övriga gänget på Höga Kusten Destinationsutveckling

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05