Gå direkt till innehåll
Nätverk för cykling ska öka attraktionskraften för friluftsliv

Blogginlägg -

Nätverk för cykling ska öka attraktionskraften för friluftsliv

Det är många cykelprojekt på gång i länet. För att fokusera mer på det har det skapats ett nytt cykelnätverk i Västernorrland som består av representanter från både näringen och det offentliga. Syftet med nätverket är att gemensamt utveckla området till en cykeldestination. I februari åker delar av gruppen till Nederländerna för att besöka den stora mässan Fiets en Wandel och benchmarka oss med resten av Europa.

– Cykel och vandring är det alla pratar om. Där ligger både vi i Höga Kusten och Destination Sundsvall bra till att erbjuda det folk vill ha. Vi har mycket natur och lite folk. Vi måste hjälpas åt för att få en starkare platta mot den internationella marknaden, säger Andreas Olsson, exportsäljare Höga Kusten Destinationsutveckling.

Skapa fler reseanledningar

– Om vi bara tar det jag är insnöad på i Sollefteå så finns det oändliga möjligheter här. Alla är helt blown away av vilka möjligheter som finns. Det är också bra att vi har orterna som är nära varandra, vi behöver inte ha en jätteanläggning utan flera ganska stora som man kan åka emellan, säger Magnus Lidström, Företagarna, som är en av dem som är engagerad i cykelnätverket.


Cykling är stort i Europa

Andreas Olsson har tidigare besökt Fiets en Wandel och med sina 45 000 besökare är det en imponerande mässa med allt från cyklar och utrustning till vilka trender som kommer framöver.

– Vi åker dit för att komma hem med massor av inspiration och driv. Det är också viktigt att det blir verkstad. Här finns det goda möjligheter att skapa affärer för företagen och för mig var mässan en riktig aha-upplevelse gällande hur stort cykling är i Europa, menar Andreas Olsson.

Inspireras från andras cykelsatsningar

Magnus Lidström ser positivt på mässan i Nederländerna och att vi kollar hur andra gör:
– Det är intressant att få inspiration av vad som är på gång och sno gobitar från någon annan. Det är dumt att börja från noll i vårt arbete här utan bättre att plocka inspiration från dem som kommit ännu längre i sina cykelsatsningar, avslutar Magnus Lidström.

Cykelnätverket samordnas av Region Västernorrland, inom ramen för EU-projektet Framtidens besöksnäring.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Andreas Olsson

Andreas Olsson

Exportsäljare 070 – 557 21 24