Gå direkt till innehåll
Sommarhälsningar från Höga Kusten

Blogginlägg -

Sommarhälsningar från Höga Kusten

Juni kom med en härlig sommarvärme. En vecka in i juli vittnar också våra besöksmål om en bra start på sommarsäsongen och våra helårsöppna anläggningar om en bra start på 2023. Inom besöksnäringen är vi en god bit på väg mot våra strategimål som sträcker sig ändå till 2030.

Vi på Höga Kusten Destinationsutveckling har tillsammans med våra duktiga företagare, kommuner, Länsstyrelsen och övriga samarbetspartners kunnat bocka av och påbörjat en rad projekt under årets första 6 månader.

Bland annat:

  • Hernö Gin Hotell i Härnösand är under uppbyggnad.
  • Smitingen får en ny utvecklingsaktör i franska Huttopia – där bygget påbörjas under september.
  • Attitydmätningen visar att lokalbefolkningen är positiva till utvecklingsresan. Läs pm:et här.
  • En ny uppskattad produkt, Höga Kusten- kartmagasin, är lanserad och distribuerad till våra InfoPoints. Här kan du bläddra i det digitalt.
  • Fler gästnätter jan-maj mot rekordåret 2022 (och ca 13 % upp från 2019) samt en intäktsökning på kommersiella gästnätter med över 30 % bara sedan 2022.
  • Nya cykelleder invigda.
  • Vi håller i gång våra infrastruktur-satsningar t.ex. Nationalparksbussen, Linbanan på Skuleberget och Paradisliften.
  • Även i år samarbetar vi med Region Västernorrland och under ett antal veckor sommarjobbar ett antal ferieungdomar hos oss och får en inblick i vår viktiga näring.
  • Fullsatt Naturscen Skuleberget när Krall invigde konsertsommaren 2023 och all time high hittills hos Via Ferrata.
  • Och många andra mindre och större utvecklingstecken......

Att Höga Kusten är intressant för besökare har vi tydligt märkt av de senaste åren – vilket gör oss till en av Sveriges snabbast växande destinationer. Under det senaste året har också stora mötesförfrågningar ramlat in och vi ser att vi är en destination som kan erbjuda både det lilla och det stora sällskapet bra konferensmöjligheter med naturen som fond.

Jag – Mia Karlsson – är snart på väg att lämna över stafettpinnen för Höga Kustens utveckling. Processen är i full gång och överlämning kommer att ske under hösten. Vi står stadigt med en fantastisk personal som håller ställningarna!

Årsstämman i maj – valde in ett gäng utvecklingsinriktade nya politiker. Ny ordförande för Höga Kusten Destinationsutveckling är Ingemar Wiklander. Ny vice ordförande är Carolina Sondell. Övriga styrelsen består av Malin Svanholm, Jari Merikanto, Fredrik Granholm, Kristina Girhagen, Olof Glud och Karin Andersson. Avtackades gjorde Per Nylén, Ida Stafrin, Lillemor Edholm, Roger Johansson och Ida Skogström.

Tillsammans jobbar vi vidare för att Höga Kusten ska vara en attraktiv, hållbar och tillgänglig plats dit allt fler längtar.

Stort tack för ditt engagemang med att göra vår plats än mer attraktiv.

Trevlig sommar!

//

Mia och övriga gänget på Höga Kusten Destinationsutveckling

Och så klart hittar du massor av inspiration i vårt välfyllda året runt-magasin. Du hittar det hos våra InfoPoints och det går även att klicka här för att läsa det digitalt.

Ämnen

Regioner