Gå direkt till innehåll
Trevlig Höga Kusten-sommar!

Blogginlägg -

Trevlig Höga Kusten-sommar!

Sommaren är här och vi är många som längtat lite extra efter just den här sommaren. Att få umgås med vänner och bekanta och kanske äntligen gå på den där efterlängtade konserten.

Du känner säkert till att Höga Kusten är en av 52 platser som New York Times pekat ut som hållbara platser som förändrar världen. För några veckor sedan besöktes destinationen av journalisten Richard Mellor från ansedda The Times. Efter 3 dagar i vårt område får vi det fina berömmet: ”Jag har aldrig varit på en destination någonstans i världen där turistisk information är så tillgänglig. Jag ser era InfoPoints överallt – och personalen på plats är otroligt pålästa och kunniga.”

Våra entreprenörer vittnar om en bra start på 2022. Det är första året på länge utan pandemi och reserestriktioner, men det finns också en farhåga om att besökare väljer internationella resmål samt mer storstadsområden. 2021 summerades som ett rekordår gällande gästnätter och i skrivande stund ligger vi ca 70 000 + gentemot fjolåret och ca 20 000 + gentemot vårt tidigare rekordår och jämförelseår 2019. Glädjande nog välkomnar vi tillbaka våra utländska besökare och affärsresenärer.

Evenemangskalendern: Händer i Höga Kusten

I vår evenemangskalender kan du se allt som händer i Höga Kusten. Varje måndag morgon kl. 9 sänder Höga Kusten Turistservice live från Höga Kustens Instagram och tipsar om veckans evenemang. Vår turistservice ligger i framkant och vår chattfunktion är på väg att utvecklas under sommaren. Vi är tacksamma att vi har en fantastiskt duktig sommarpersonal som tillsammans med ordinarie personal bemannar Turistinformationen på Hornöberget, är mobil ute i destinationen och finns tillgänglig via chatt/telefon och mejl under hela sommaren.

Nationalparksbussen har börjat rulla, festivaler avlöser varandra och nya boendemöjligheter och samarbeten mellan våra duktiga entreprenörer växer fram. Även laddningsstrukturen för elbilar utvecklas och nya vandrings- och toppturer presenteras. Detta och mycket mera har våra ferieungdomar fått testa på under några veckor. Tillsammans med Region Västernorrland låter vi unga få en inblick i vår viktiga näring – och bjuder er här på ett citat från en av ungdomarna: 

”Mitt sommarjobb på Höga Kusten Turistservice handlade om att välkomna och leda runt turister när de kommer till Höga Kusten. Detta ska göras med rätt inställning och på ett trevligt och genuint sätt eftersom vi gärna vill att de turister vi tar hand om ska återkomma och även göra reklam genom att muntligt och på annat sätt sprida vidare sina positiva intryck av Höga Kusten. Det är vårt ansvar att se till att det viktiga intrycket av Höga Kusten blir just positivt” 

Vårt arv skapades för 10 000 år sedan 

Vi ser till att det håller i minst 10 000 år till. I veckan rullar vi ut en kampanj som syftar till att skapa en än större förståelse för att vi ska jobba hållbart och vi alla har ett ansvar i att detta utförs. Vi uppmuntrar till att vara en del av lösningen och att ta vårt Höga Kusten-löfte som du hittar här.

Vill också gärna tipsa om att ladda ner Höga Kusten-appen till din mobil. Med appen får du tips, guider och mycket annat direkt i telefonen. 

Trevlig sommar!

//

Mia och övriga gänget på Höga Kusten Destinationsutveckling

Ämnen

Regioner