Gå direkt till innehåll
Imorgon den 17 juni slår dörrarna upp till High Coast Whiskyfestival. En stämningsfull festival intill Ångermanälven med fokus på drycker, smaker och musik.
Imorgon den 17 juni slår dörrarna upp till High Coast Whiskyfestival. En stämningsfull festival intill Ångermanälven med fokus på drycker, smaker och musik.

Blogginlägg -

Vi ser fram emot en härlig evenemangssommar i Höga Kusten

Sommaren är  här och pandemirestriktionerna är borta. Längtan efter att återigen träffas och umgås är stor. Redan innan midsommar har nya event premiär och tidigare favoriter gör comeback. Vår vackra destination bjuder på många evenemang och vi bjuder här på ett axplock av det som händer inom kort – och ser fram emot en härlig sommar med massor av gemenskap.

Redan imorgon är det premiär för High Coast Game Fair i Moliden, Örnsköldsvik. Hit kommer du som gäst för att uppleva, känna, smaka, se och göra. Stort fokus ligger på jakt, fiske, skogsbruk, outdoor camp, motor, mat, musik, friluftsliv och äventyr.

Du som är intresserad av outdoor, har goda möjligheter att lära dig allt du behöver veta om outdoor camping, exempelvis hur du bygger en överlevnadskoja och hur du med lokalproducerade produkter lagar mat över öppen eld. På lördag kommer Anders Bagge på besök och förutom att mingla runt uppträder han live kl. 21.00 på lördag kväll.

Varje dag mellan 11.00 - 14.00 arrangeras Barnens Game Fair med äventyr runt hela området. Här finns aktiviteter som pyssla, hälsa på djuren, laga mat över öppen eld, skjuta pilbåge, vaska guld och fiskdamm. Mässan pågår mellan den 17 – 19 juni. 

Här finns allt du behöver veta om High Coast Game Fair 

Upplev en dryckesfestival i världsklass

Imorgon och på lördag är den populära High Coast Whiskyfestivalen tillbaka. Här njuter du av unika upplevelser i en stämningsfull miljö vid lägerelden utefter Ångermanälvens strand. Provsmaka High Coast Whisky eller någon annan exklusiv whisky från andra delar av världen. På fredag kl. 20 är det konsert med Martin Stenmarck och på lördag samma tid spelar det lokala kultbandet Nylands Järn. Whiskyproduktionen pågår under festivalen och fat fylls i tapphuset. 

Mer information om festivalen hittar du här.

Fartfyllt båtrace

Den 18 juni är det dags igen för båtevenemanget Stjärnjakten. En skattjakt för dig som är äventyrare och längtar efter en tävling utöver det vanliga. Start och mål sker i Härnösand och det blir en härlig folkfest med start kl. 11.00. Totalt jagar de tävlande åtta till tio skatter. Vid varje skatt får varje team en utmaning där man väljer ut en i laget som representant.

För mer information: www.mpcstjarnjakten.se.

Med Höga Kusten-appen har du koll på vad som händer

Sommaren har bara börjat och ett smidigt sätt att hålla koll är att ladda ner Höga Kusten-appen. I den hittar du evenemang, men också kartor, tips och guider. Är du i Höga Kusten blir allt lättare med appen. Ladda ner den där appar finns.

Ämnen

Regioner