Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Arena Höga Kusten Inland kommer ge nya produkter på "hyllan"

Tillväxtverket har beslutat att stödja inlandsprojektet Arena Höga Kusten Inland. För att stärka besöksnäringen i Junsele- och Västraområdet kommer de under de närmaste tre åren arbeta för att skapa fler anledningar till varför turister, så väl nationella som internationella ska lockas med unika upplevelser vad gäller natur och smak upplevelser !

Tillsammans är nyckelordet för att lyckas, och projektet är ett samarbete mellan Sollefteå Kommun, Region Västernorrland, Tillväxtverket och Höga Kusten Destinationsutveckling. Men den största nyckel är det stora engagemanget hos näringsliv och föreningar i området, och det är inte brist på ideér som saknas.

- Ett tiotal företag och föreningar har gått in med både kontanta medel och tid, berättar näringslivsutvecklare Jan Röhlander, Sollefteå Kommun. Och det är med dessas driv och engagemang som utveckling kommer att ske.

Naturligtvis kommer de närmare 16 miljoner kronor som tillförs också ha en bidragande del. I dagarna har en annons efter projektledare gått ut, och arbetet beräknas startas upp under augusti månad.

Projektet ska skapa en innovationsarena där företagen genom samarbete kan utveckla nya produkter och tjänster samt bygga en attraktiv plats med ett gott värdskap.

Arena Höga Kusten Inland kommer under  projektprocessen att arbeta tillsammans med Höga Kusten Destinationsutveckling med fokus på att öka antalet internationella besökare genom att anpassa produkter och tjänster också mot en internationell marknad.

- Vi ser att det våra utländska besökare efterfrågar i form av upplevelser finns i inlandet, berättar Mia Karlsson, VD Höga Kusten Destinationsutveckling. Vi ska tillsammans med entreprenörerna förfina och paketera erbjudanden, som är unika för vår del av världen ! Känns otroligt spännande, det finns ett härlig driv hos entreprenörerna som är delaktiga i projektet!

Bara några mil i från Junsele, pågår ett Leader Höga Kusten projekt med namnet Höga Kusten Inland. Där har entreprenörerna och föreningarna kommit en bit på vägen - och satsningen är mot naturturism. Ett samarbete kommer säkerligen att växa sig fram mellan dessa båda projekt, samt mot övriga besöksnäringsaktörer i hela Höga Kusten.

- Vi är närmare 90 företagare som samarbetar kring dessa frågor i Höga Kusten  fortsätter Mikael Englund, verksamhetsledare för Höga Kusten Turism. Vi är ett starkt nätverk, där entreprenörerna samverkar redan i dag - och vi ser framemot att lyfta fram fler spännande produkter i Höga Kustens utbud.

Ämnen

Regioner