Gå direkt till innehåll
I höst inleder Huttopia den första etappen av campingbygget på Smitingen. I veckan var den franska campingvärden i Höga Kusten och träffade  Härnösands kommun, Länsstyrelsen, High Coast Invest, Höga Kusten Destinationsutveckling och entreprenörer.
I höst inleder Huttopia den första etappen av campingbygget på Smitingen. I veckan var den franska campingvärden i Höga Kusten och träffade Härnösands kommun, Länsstyrelsen, High Coast Invest, Höga Kusten Destinationsutveckling och entreprenörer.

Nyhet -

En av Höga Kustens gömda pärlor på väg ut i rampljuset

Smitingen och områdena runtomkring har varit detaljplanerade i snart 25 år för en camping. När det franskägda bolaget Huttopia kom i kontakt med detta fantastiska område förra våren – uppstod kärlek på en gång. Nu i veckan var de på plats – och det är med en speciell blick i ögonen som Samuel Lafforest, vd för Huttopia i norra Europa säger: ”Vi bara älskar den här unika platsen!”

På bara ett år har ord gått till handling och till hösten börjar campingens första etapp att byggas. Dagarna i Härnösand var fullbokade av möten med framtida lokala leverantörer och samarbetspartners, möte med Länsstyrelsen samt möte med de privata stugägarna ute på Smitingen.

– När man delar värdegrund och syn på hur man tillgängliggör naturen för besökare är allt enkelt berättar Mia Karlsson, vd Höga Kusten Destinationsutveckling. Detta år har inneburit många möten innan de 25-åriga avtalet är plats – och det kan sammanfattas som ett riktigt bra och effektivt ”tillsammansarbete.”

Ett imponerande Höga Kusten-värdskap

Tillsammans har Härnösands kommun, Länsstyrelsen, High Coast Invest och Höga Kusten Destinationsutveckling jobbat – och från Huttopias sida har värdskapet och ambitionen att lösa saker verkligen imponerat.

– Vi har över 100 campingsiter och anläggningar över fem kontinenter world wide, men som denna process har framskridit har vi aldrig varit med om förr, berättar Samuel.

Till hösten sätts alltså första spadtaget och samtidigt som byggarbetet pågår kommer diskussionen med övriga företagare runt hela Höga Kusten fortsätta.

Nya marknader och kanaler

– Förutom att Höga Kusten får fler tillgängliga bäddar, öppnar vi upp för nya marknader och marknadskanaler där Huttopias och Höga Kustens varumärke kommer gifta sig på bästa sätt. Vi är så stolta över att få öppna upp Smitingen, en tidigare gömd pärla – till än fler besökare avslutar Mia Karlsson.

Bengt Högberg på High Coast Invest är också stolt och glad för etableringen.

– ”Tillsammansarbete” när det är som bäst, och trots att det är ett miljardföretag som är på väg att etablera sig på en helt ny geografisk marknad – så är det personliga och förtroliga samtal som banat vägen.

Ämnen

Regioner