Gå direkt till innehåll
Med utsikt över Högakustenbron ligger Hotell Höga Kusten. Ägaren Mats Löfroth har med stort engagemang drivit hotellet – som är Sveriges första vindkraftsdrivna hotell – sedan 2005. 2019 förvärvades även Björkuddens Hotell & Restaurang.
Med utsikt över Högakustenbron ligger Hotell Höga Kusten. Ägaren Mats Löfroth har med stort engagemang drivit hotellet – som är Sveriges första vindkraftsdrivna hotell – sedan 2005. 2019 förvärvades även Björkuddens Hotell & Restaurang.

Nyhet -

Hotell Höga Kusten kan vinna Stora Turismpriset!

– Det är jätteroligt att vi vunnit och får representera Västnorrland. Jag är väldigt stolt över det här priset som jag delar tillsammans med mina fantastiska medarbetare. Det är härligt med den uppmuntran som priset ger och det visar att vi är på väg i rätt riktning. Tillsammans ska vi fortsätta utveckla både Hotell Höga Kusten och Björkuddens Hotell och Restaurang ytterligare, säger ägaren Mats Löfroth.

Det stod mellan Färjas Brygga, Camp Mid Sweden och Hotell Höga Kusten. Tre kandidater som Region Västernorrland tillsammans med Höga Kusten Destinationsutveckling och Destination Sundsvall valt ut för att de alla bidrar till länets besöksnäring – och väl uppfyller de kriterier som Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism tagit fram. Under sommaren har en publikomröstning pågått där länets invånare haft möjlighet att rösta på sin favorit. Efter omröstning står det nu klart att Hotell Höga Kusten kammade hem vinsten och får representera Västernorrland i den nationella tävlingen i november.

Sveriges första vindkraftsdrivna hotell

– Årets representant har visat prov på innovativa lösningar i sitt hållbarhetsarbete och delar också med sig av sina erfarenheter till andra aktörer. Det är en destination i Västernorrland som arbetar metodiskt och ständigt utvecklar sin verksamhet, säger Linda Edlund, strateg besöksnäring, Region Västernorrland.

  Innovativ utveckling krävs för vinst

  För att kunna vinna Stora Turismpriset måste de nominerade kunna visa att de bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen. Dessutom ska de arbeta metodiskt och målmedvetet för att utveckla, sprida och dela kunskaper för att utveckla en hållbar verksamhet.

  Tillväxtverket är huvudman för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism som delar ut Stora Turismpriset, Årets ciceron och arbetar för att sprida kunskap till besöksnäringens aktörer. De 21 kandidaterna nomineras i sina respektive län. Priset delas ut den 30 november på Vasateatern i Stockholm i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan.

  För mer information kontakta:

  Linda Edlund, Tillväxtstrateg /Besöksnäringsansvarig Region Västernorrland, 072-225 75 42 eller Linda.edlund1@rvn.se.

  Mats Löfroth, VD Hotell Höga Kusten & Björkuddens Hotell och Restaurang, 070-342 92 50 eller mats@hotellhoga-kusten.se. 

  Ämnen

  Regioner