Gå direkt till innehåll
Fram till den 30 augusti kan du på Visitas hemsida rösta på turistinformationer och InfoPoints som ger ett gott värdskap och stärker bilden av ett välkomnande Sverige.
Fram till den 30 augusti kan du på Visitas hemsida rösta på turistinformationer och InfoPoints som ger ett gott värdskap och stärker bilden av ett välkomnande Sverige.

Nyhet -

Nytt pris för bästa värdskap inom besöksservice!

Visitas nationella råd för besöksservice instiftar ett nytt pris som lyfter värdskapet inom besöksservice. Syftet är att uppmärksamma auktoriserade Turistinformationer och InfoPoints som bland annat genom god service visar en stolthet över sin destination och ligger i framkant vad gäller innovativt tänkande. Röstningen pågår fram till den 30 augusti, så passa att nominera en InfoPoint/turistinformation som du tycker gör det där lilla extra för besökarna!

Ett gott värdskap är viktigt för att du som besökare ska känna dig välkommen och inspirerad till att uppleva mer inom en destination. Idag finns det 45 InfoPoints runt om i Höga Kusten och personal på plats kan svara på de vanligaste frågorna om Höga Kusten. 

– Jag är stolt över våra InfoPoints, de är alla duktiga budbärare av vårt gemensamma varumärke och utgör en viktig pusselbit i den breda besöksservice Höga Kusten Turistservice erbjuder sina besökare. Tillsammans hittar vi nya och kreativa sätt att möta besökarna utifrån besökarnas behov, säger Maria Lundkvist, Verksamhetsledare för Höga Kusten Turistservice. 

Ett välkomnande Sverige

Nomineringen för bästa värdskap inom besöksservice pågår fram till och med den 30 augusti och görs via ett formulär på Visitas hemsida.  Vinnaren utses av Rådet för besöksservice efter nomineringsperiodens slut och presenteras på årets konferens ”Besöksservice i framtiden” 18-19 november 2020 i Stockholm. Vinnaren får, förutom ära och uppmärksamhet, gratis deltagande för två personer till konferensen. Priset är en del i arbetet att förtydliga vikten av värdskapet och lyfta det jobb som turistinformatörer och InfoPoint-medarbetare gör för bilden av ett välkomnande Sverige. Den som nomineras måste därför vara av Visita, auktoriserad Turistinformation eller InfoPoint.

–Vi hoppas att priset ska bidra till ett ökat nationellt engagemang för våra Turistinformationer och InfoPoints, uppmuntra till besök samt uppmärksamma vikten av ett gott värdskap, säger Anne Adsten, ordförande i Visitas Råd för besöksservice.

För mer information.

Maria Lundkvist, Verksamhetsledare Höga Kusten Turistservice, 070 - 767 00 67.

Ämnen

Regioner