Gå direkt till innehåll
Sweden Live utsåg under onsdagskvällen Naturscen Skuleberget till Årets Konsertplats 2019.
Sweden Live utsåg under onsdagskvällen Naturscen Skuleberget till Årets Konsertplats 2019.

Pressmeddelande -

Årets konsertplats ligger i Höga Kusten!

Fredric Wedin från Verkställande Byrån fick under onsdagskvällen ta emot den ärofyllda utmärkelsen – Årets Konsertplats 2019. Bland tidigare vinnare finns välkända namn som Liseberg, Dalhalla och Gröna Lunds Tivoli. – Jättekul att Naturscen Skuleberget får denna fina utmärkelse bland tuff konkurrens. Detta visar att Höga Kusten har mycket att erbjuda och stärker sin position som evenemangsdestination, menar Mia Karlsson, VD på Höga Kusten Destinationsutveckling. 

Varje år utser Sweden Live, branschorganisationen för de största turnébolagen i Sverige, arrangemang och arrangörer som bidragit till att främja och utveckla livemusiken i Sverige.

– Vi är oerhört stolta över att ha blivit utsedda till Årets Konsertplats 2019! Jag vill tacka alla konsertbesökare och alla andra aktörer som på ett eller annat sätt har gjort det möjligt att utveckla naturscenen på denna unika konsertplats, säger en glad Fredric.

Naturscen Skuleberget vinner med följande motivering: Det team som för drygt fem år sedan tog över denna exceptionellt vackra konsertplats har snabbt och med fingertoppskänsla vidareutvecklat utbud och faciliteter vilket lett raka vägen till att bli en omtalad musikscen för etablerade svenska artister och ett musikmecka sommartid för en bred publik i Västernorrland. Skuleberget har snabbt blivit den utomhuskonsertarena Höga Kusten och Ångermanland saknat under lång tid.

Evenemang av strategisk betydelse lyfter Höga Kusten

Under 2019 ökade antalet gästnätter i Höga Kusten för nionde året i rad. Förutom ett större antal utländska gäster ser man från Höga Kusten Destinationsutvecklings sida positiva evenemangseffekter efter bland annat O-Ringen Höga Kusten 2018 och flertalet Birkaturer.

– Oavsett om det är musik- eller idrottsevenemang, så attraherar det besökare som ska äta, bo och uppleva saker. Höga Kusten har under en längre tid varit känd som en friluftsdestination, nu börjar vi allt mer göra oss kända som en evenemangsdestination. Entreprenörer och föreningar sätter oss på kartan och gör att Höga Kusten blir en ännu trevligare plats att bo och verka på. Fler upplevelser och besökare skapar tillväxt och bidrar därmed till fler arbetstillfällen i Höga Kusten, förklarar Mia.

Musikaliska upplevelser gynnar näringen

För drygt fem år sedan tog Fredric Wedin över konsertplatsen vid Skuleberget och har under tiden vidareutvecklat platsen till att bli en omtalad musikscen. Varje sommar gästas Docksta av förväntansfulla människor för en musikalisk upplevelse som gynnar företagare i hela Höga Kusten.

– Fredric är en av våra fantastiska entreprenörer i Höga Kusten som med stort engagemang har drivit och utvecklat området kring Skuleberget. Utvecklingen kring Naturscen Skuleberget betyder oerhört mycket för besöksnäringen, menar Mikael Englund, Verksamhetsledare för Höga Kusten Turism.

Musiksommar på Naturscen Skuleberget 2020

Naturscen Skuleberget har tidigare gästats av många stora namn som Laleh, Wepping Willows och Lars Winnerbäck. 

– Jag känner mig laddad och förväntansfull inför sommarens evenemang. Några artister är klara och jag vill hälsa alla varmt välkomna till en fantastisk musikupplevelse. Tillsammans skapar vi en härlig stämning och otroliga sommarkvällar, avslutar Fredric.

För mer information:

Mia Karlsson, VD Höga Kusten Destinationsutveckling, 070-360 24 05

Mikael Englund, Verksamhetsledare Höga Kusten Turism, 070-518 99 10

Fredric Wedin, Verkställande Byrån, fredric@verkstallandebyran.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Tiotusen år av landhöjning

Tiotusen år av nya utsikter

Söker du naturupplevelser på riktigt hög nivå? Då är vårt vackra världsarv Höga Kusten ett måste. Längs Norrlandskusten, mellan Härnösand och Örnsköldsvik, finns världens högsta kustlinje med helt unika bevis på hur landet rest sig efter varje istid.

Hos oss slår du läger med människor från hela världen. Du väljer själv om du andas in naturen, dofterna och kulturen långsamt eller höjer pulsen i en spännande aktivitet. Oavsett vilket, törs vi lova att du tappar andan av den storslagna utsikten.

Välkommen till Höga Kusten!

Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014, som har till uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten - Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05