Gå direkt till innehåll
All time high för Höga Kusten

Pressmeddelande -

All time high för Höga Kusten

För första gången någonsin har vi stigit över 300 000 gästnätter (304 000) under en sommar! Det är en ökning +6,9% och +20 000 gästnätter jämfört med 2015.

Campingen är det som ökar mest med +12.1%.

Utlandsmarknaden ökar i samma takt som antalet svenska besökare. Exportandelen ligger därmed kvar på 20,5 %, dvs mer än var femte gästnatt på sommaren är en utländsk turist.

Ackumulerat (jan-aug) för 2016 har Höga Kusten ökat +5,6%, men andelen utländska besökare har ökat med +14,5%. Exportandelen har ökat från 16,7% till 18,1%. Detta i ett läge när Sverige som land i princip står still (+0,1).

”Dessa positiva siffror bekräftar den bild våra entreprenörer ger av sommaren: Höga Kusten är hett och vi är på rätt väg i arbetet med att utvecklas till en destination med attraktionskraft i internationell klass”, säger Peter Holmqvist, vd på Höga Kusten Destinationsutveckling AB.

För ytterligare information kontakta

Peter Holmqvist

070-696 64 32

peter@hkdest.se

Ämnen

Kategorier


Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014 och har som uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten - Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Den unika naturen och rekordstora landhöjningen efter inlandsisen gjorde Höga Kusten till ett världsarv vid millennieskiftet. Nu tas nästa steg. Höga Kusten ska bli ett internationellt destinationsmål, där flertalet aktörer samverkar.