Gå direkt till innehåll
En framgångsfaktor i utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten - är tillsammansandan.
En framgångsfaktor i utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten - är tillsammansandan.

Pressmeddelande -

Entreprenörer skapar förutsättningar för fortsatt tillväxt i HÖGA KUSTEN i sann TILLSAMMANSANDA

Besöksnäringen i Höga Kusten är en stark motor för övrig samhällsutveckling – där det förutom de 2,8 miljarderna i turistisk omsättning också handlar om attraktionskraft till vårt område.

De senaste 10 åren har antalet gästnätter och besökare till destinationen fördubblats – och behov av fler bäddar är tydligt.

Med start Q 4 2022 kommer det nya destinationshotellet i Härnösand under Hernö Gins flagg växa fram. Samtidigt börjar det brytas väg upp till det nya hotellet i Junsele – där byggstarten är planerad till sommaren 2023.

Detta kommer innebära mellan 500 – 1000 nya bäddar till destinationen – och båda anläggningarna har målsättning med en tydlig ”året runt” verksamhet. Och vägen fram till de två destinationshotellen är väldigt olika men lika framgångsrika.

TILLSAMMANS a´la HERNÖ GIN HOTELL AB

Hernö Gin Hotell AB har utsett Härnösandsföretaget J A Skogström AB som totalentreprenör för hotellet på Kanaludden i Härnösand. Finansiärer och huvudägare av hotellet kommer tillsammans med Hernö Gin att vara Highcongrundaren Daniel McCabe samt Anders och Jan-Erik Skogsström.

– Det är med stor glädje jag i dag avslöjar de starka bolag med säte i Härnösand som kommer att ansvara för bygget och huvudsaklig finansiering av projektet. Det är tillsammans det blir bra. Och det är tillsammans vi utvecklar Härnösand och Höga Kusten, meddelar Jon Hillgren, grundare av Hernö Gin.

TILLSAMMANS a´la JUNSELE WILDERNESS AB

Sydkoreanska Sono Group befinner sig just nu i destinationen och under måndagen undertecknades ytterligare en överenskommelse mellan Sono Group och Junsele Wilderness.

Efter att ha studerat den möjliga ökade tillströmningen av besökare till Höga Kusten och Junsele samt övriga näringar i området så har Sono Group tillsammans med Junsele Wilderness beslutat att planera för minst dubbelt så många rum i sitt gemensamma hotellprojekt. Målsättningen är att i sommar kunna presentera en detaljerad plan på den utökade anläggningens nya utseende.

  • Om allt går enligt plan, är vår förhoppning att ta de första spadtagen i början av juni 2023 och inviga anläggningen i slutet av samma år, säger Robert Bronett som tillsammans med Ulf Henriksson är ägare av Junsele Wilderness.

Dessa två hotell etableringar är ett bevis på att bra och nära samarbete mellan det offentliga och det privata är nyckeln. Härnösands kommun,  Höga Kusten Destinationsutveckling och det privata näringslivet har i många år jobbat för etableringen av Hernö Gin Hotell. I Junsele så har Business Sweden öppnat upp för dialogen mellan High Coast Invest - som i nära samarbete med Höga Kusten Destinationsutveckling, Sollefteå Kommun och Junsele Wilderness – gjort att denna etablering kommer att bli av. 

Lägereldskänslan fortsätter att sprida sig i Höga Kusten - och välkomnar både besökare och investerare till vårt område!

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Tiotusen år av landhöjning

Tiotusen år av nya utsikter

Söker du naturupplevelser på riktigt hög nivå? Då är vårt vackra världsarv Höga Kusten ett måste. Längs Norrlandskusten, mellan Härnösand och Örnsköldsvik, finns världens högsta kustlinje med helt unika bevis på hur landet rest sig efter varje istid.

Hos oss slår du läger med människor från hela världen. Du väljer själv om du andas in naturen, dofterna och kulturen långsamt eller höjer pulsen i en spännande aktivitet. Oavsett vilket, törs vi lova att du tappar andan av den storslagna utsikten.

Välkommen till Höga Kusten!

Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014, som har till uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten - Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Kontakter