Gå direkt till innehåll
Runt 30 aktiviteter och besöksmål från Höga Kusten finns med i Visit Swedens nylanserade upplevelseguide.
Runt 30 aktiviteter och besöksmål från Höga Kusten finns med i Visit Swedens nylanserade upplevelseguide.

Pressmeddelande -

Höga Kusten finns med och tipsar i Visit Swedens nya upplevelseguide

Intresset att upptäcka Sverige är stort och det växer. Närmare 40 procent av svenskarna planerar just nu en Sverigeresa i sommar, visar en ny temperaturmätning som Visit Sweden gjort. För att matcha efterfrågan på inspiration till nästa semesterresa finns nu över 600 förslag på resmål och aktiviteter i bolagets nylanserade upplevelseguide: Sveriges upplevelseguideHöga Kusten finns med och tipsar om runt 30 aktiviteter och besöksmål i guiden. Med hjälp av guiden kan svenskar snabbt ta sig från inspiration till konkreta tips och bokning. 

- Vi är överväldigade över den positiva responsen som gjort att över 12 000 personer besökt www.visitsweden.se på drygt en vecka, säger Angelica Månsson-Gerde, ansvarig för Svemester-satsningen och Head of New Business på Visit Sweden.

    Upplevelseguiden har tagits fram i samverkan med regionala turistorganisationer, destinationer och besöksnäringsföretag för att visa på den enorma bredd som Sverige erbjuder. Fokus har varit att lyfta upplevelser som kanske inte är de mest kända, spridda över hela landet och som kan besökas även utanför högsäsong.

    Så här fungerar upplevelseguiden: Genom att svara på tre enkla frågor om du längtar till staden eller landet, om du känner för puls eller avkoppling, samt om du reser med eller utan barn genereras 5 tips på vad du kan uppleva i din närhet där du befinner dig (du kan ändra inom vilket avstånd du vill få tips). Sedan kan du klicka dig vidare för att läsa mer samt direkt till företaget om du vill göra en bokning eller få mer information.

      Vid frågor kontakta Visit Sweden:

      Angelica Månsson-Gerde 0703189499 alt angelica.mansson-gerde@visitsweden.com

      Ämnen

      Kategorier

      Regioner


      Tiotusen år av landhöjning

      Tiotusen år av nya utsikter

      Söker du naturupplevelser på riktigt hög nivå? Då är vårt vackra världsarv Höga Kusten ett måste. Längs Norrlandskusten, mellan Härnösand och Örnsköldsvik, finns världens högsta kustlinje med helt unika bevis på hur landet rest sig efter varje istid.

      Hos oss slår du läger med människor från hela världen. Du väljer själv om du andas in naturen, dofterna och kulturen långsamt eller höjer pulsen i en spännande aktivitet. Oavsett vilket, törs vi lova att du tappar andan av den storslagna utsikten.

      Välkommen till Höga Kusten!

      Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014, som har till uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten - Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.