Gå direkt till innehåll
Höga Kusten når TV-tittare i 114 länder

Pressmeddelande -

Höga Kusten når TV-tittare i 114 länder

Den 15-16 april visas Höga Kustens spännande matkultur upp för cirka 80 miljoner TV-tittare i 114 länder.

Då sänds avsnittet i serien Tareq Taylor´s Nordic Cookery på BBC Lifestyle, som spelades in under stjärnkockens besök i världsarvet förra sommaren. Han åkte då runt, träffade inspirerande människor, upplevde unika besöksmål och lagade mat utomhus på lokala råvaror.

– Tareq blev helt begeistrad i Höga Kusten och det som fanns i naturens skafferi hos oss. Hans program är en kärleksförklaring till vår destination och ger en bra bild av vår kultur, det vackra landskapet och det inspirerande entreprenörskap som finns och växer i Höga Kusten, säger Peter Holmqvist, VD för det nybildade bolaget Höga Kusten Destinationsutveckling AB.

I det halvtimmeslånga programmet besöker Tareq Taylor bland annat Högakustenbron och Hotell Höga Kusten, Box Whisky, Nämforsen i Näsåker med sina fascinerande hällristningar och Ulvön. Han upplever även laxfisket i centrala Sollefteå.

– Genomgående gör nedslagen i Höga Kusten djupa intryck på Tareq, liksom de samtal han har med alla engagerade representanter för besöksnäringen, säger Peter Holmqvist.

Under programmet lagar Tareq Taylor tre kulinariska måltider under bar himmel, enbart på lokala råvaror. Han klättrar också uppför Skuleberget via klätterstigen Via Ferrata och utbrister när han är på toppen att han känner sig som vore han ”… on Top of the World.”

– För alla som bor i Höga Kusten och vi som verkar för att utveckla destinationen till att bli ännu attraktivare ur besökssynpunkt, är det fantastiskt att få så positiva omdömen om det som finns här från en så världsvan och berest människa som Tareq. Det gör oss både glada och stolta och sporrar oss i vårt fortsatta arbete, säger Peter Holmqvist.

TV-serien Tareq Taylor´s Nordic Cookery är producerat för en internationell publik och visas i detta första skede av kanalen BBC Lifestyle och Fox International som visas i TV-tablåer över hela världen. Till hösten kommer serien också att visas i svensk TV i TV4-gruppens kanaler. Bakom programmet står det svenska produktionsbolaget Luckyday.

Tareq Taylor är en kritikerrosad gourmetkrögare som driver Slottsträdgårdens kafé och matstudion och restaurangen Kockeriet i Malmö. Han är också en uppskattad TV-kock, känd bl.a. från SVT:s Trädgårdsmåndag och som gästkock hos Historieätarna, och så då från Tareq Taylor´s Nordic Cookery. Han har även fått flera utmärkelser, varit sommarpratare i radio och gjort flera hyllade kokböcker.

Ämnen

Kategorier


Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014 och har som uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten - Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Den unika naturen och rekordstora landhöjningen efter inlandsisen gjorde Höga Kusten till ett världsarv vid millennieskiftet. Nu tas nästa steg. Höga Kusten ska bli ett internationellt destinationsmål, där flertalet aktörer samverkar. 

Kontakter

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05