Gå direkt till innehåll
Höga Kusten välkomnar Silja Symphony under Eldveckan

Pressmeddelande -

Höga Kusten välkomnar Silja Symphony under Eldveckan

Höst och vinter närmar sig och i Höga Kusten förbereder vi oss inför Eldveckan, vecka 44. Duktiga entreprenörer arbetar nu hårt med att skapa minnesvärda upplevelser med koppling till eld. – I år säger vi speciellt välkomna till Silja Symphonys besökare – som under tre tillfällen under Eldveckan kommer att stiga i land i Härnösand och få ta del av Höga Kustens lägereldsupplevelser, säger Mia Karlsson, VD på Höga Kusten Destinationsutveckling. 

– Höga Kustens entreprenörer planerar nu för minnesvärda upplever i sann lägereldskänsla. Vi kommer bland annat att bjuda på ljuständning, whiskyprovningar framför brasan, spökkvällar, korvgrillning i bastun på spa, utställningar som ”Heta kuddar”, berättar Höga Kusten Turism, VD Mikael Englund.

Stor efterfrågan ger extra turer

Silja Symphony planerade först för fem turer till Härnösand och Höga Kusten under hösten. Då kryssningarna har varit mycket populära och i stort sett fullbokade varje gång meddelade Tallink Silja att de kommer att köra två extra kryssningar. De adderade kryssningarna kommer att avgå från Stockholm den 25 september samt den 2 oktober. Under höstlovsveckan avgår Silja Symphony från Stockholm den 23, 26 och 29 oktober, fartyget stannar då ett dygn på plats i Härnösand för att kunna erbjuda fler upplevelser från destinationen. Silja Symphony följer rådande reserestriktioner och kör med halvfull båt, 1 400 passagerare.

Välkomna på ett tryggt och säkert sätt

– Härnösand och Höga Kusten Destinationsutveckling har arbetat hårt med att anpassa våra verksamheter för att kunna välkomna besökare till oss på ett sätt som är säkert för såväl besökare som lokalbefolkningen. Vi känner oss väldigt trygga med alla de åtgärder som både Tallink Silja och vi i Härnösand och Höga Kusten har vidtagit, säger Petra Forsström, Näringslivschef Härnösands kommun.

Möjligt att åka med Silja tillbaka till Stockholm

– En nyhet är också att man under Eldveckan kan kliva på i Härnösand och uppleva inomskärskryssningen – och landa i Stockholm någon dag innan man åker tillbaka till Höga Kusten igen. Detta är en strategisk viktig del – att öppna upp vår destination under andra årstider än sommaren. Vi ser framemot att få bjuda på minnesvärda upplevelser både till besökare och till alla Högakustenbor, avslutar Mia Karlsson.

Biljettförsäljningen startar den 10 september.

För mer information:

Mia Karlsson, 070 – 360 24 05, VD Höga Kusten Destinationsutveckling

Mikael Englund,070- 518 99 10, VD Höga Kusten Turism 

Petra Forsström, 070 - 306 02 19, Näringslivschef Härnösands kommun

Ämnen

Kategorier

Regioner


Tiotusen år av landhöjning

Tiotusen år av nya utsikter

Söker du naturupplevelser på riktigt hög nivå? Då är vårt vackra världsarv Höga Kusten ett måste. Längs Norrlandskusten, mellan Härnösand och Örnsköldsvik, finns världens högsta kustlinje med helt unika bevis på hur landet rest sig efter varje istid.

Hos oss slår du läger med människor från hela världen. Du väljer själv om du andas in naturen, dofterna och kulturen långsamt eller höjer pulsen i en spännande aktivitet. Oavsett vilket, törs vi lova att du tappar andan av den storslagna utsikten.

Välkommen till Höga Kusten!

Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014, som har till uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten - Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05