Gå direkt till innehåll
Att kryssa inomskärs i världsarvet Höga Kusten är en minnesvärd upplevelse, bl.a. passeras Högbonden, Sveriges andra högsta fyr.
Att kryssa inomskärs i världsarvet Höga Kusten är en minnesvärd upplevelse, bl.a. passeras Högbonden, Sveriges andra högsta fyr.

Pressmeddelande -

Höga Kusten välkomnar Tallink Silja

Höga Kusten fortsätter att vara ett eftertraktat resmål. Rekordmånga besökare har i år valt att uppleva vår natursköna destination denna annorlunda sommar. Nu välkomnas också Tallink Silja med 5 ankomster till Härnösand under årets sommar och höst.

- Höga Kusten är ett allt populärare resmål. Den här sommaren har intresset för området exploderat inte minst tack vare ökad inhemsk turism. Med Silja Symphony till Härnösand kan vi erbjuda en fantastisk upplevelse under hela vägen dit, med utsikt i världsklass, god mat och dryck, underhållning och taxfreeförsäljning. Sveriges Hurtigruten är en fantastisk och mäktig naturupplevelse och Höga Kusten har mycket att erbjuda inte minst i form av smakupplevelser, vilket kommer att märkas även ombord på fartyget, säger Marcus Risberg, vd på Tallink Silja.

För att kunna välkomna resenärer på ett tryggt och säkert sätt har branschorganisationen Svensk Sjöfart, som Tallink Silja är en del av, antagit en ny standard med en rad konkreta säkerhetsåtgärder som gäller i både terminaler och ombord på fartygen. Och på plats i Höga Kusten gäller samma:

- Vi jobbade tidigt i vår med att göra vår destination ”trygg och säker”. Våra entreprenörer och vår Turistservice har gjort ett fantastiskt jobb i sommar med att välkomna rekordmånga besökare till Höga Kusten med Folkhälsomyndighetens rekommendationer i ryggen, berättar Mia Karlsson , vd på Höga Kusten Destinationsutveckling och fortsätter;

-Tallink Silja har gjort ett stort antal säkerhetsåtgärder ombord, som är inarbetade vid det här laget, halverat passageraravtal är ett exempel. Detta gäller också på de utflyktsbussar som kommer erbjudas passagerarna ombord.

Entreprenörerna i Höga Kusten ser framemot att bjuda Tallink Siljas passagerare på minnesvärda upplevelser.

- Vi har haft en rekordsommar denna så annorlunda sommar! Tallink Siljas ankomster kan ses som extra bonus med besökare flera helger framöver, menar Mikael Englund, vd på Höga Kusten Turism. och den som är ansvarig för att se till att besökarna får upptäcka flera spännande besöksmål i området.

- Detta går helt i linje med vår ambition att välkomna besökare på fler årstider än bara högsommaren, fortsätter Mikael Englund. Att kryssa inomskärs i vårt vackra världsarv är en produkt vi vet är attraktiv.

Höga Kusten har lång erfarenhet av att välkomna kryssningsfartyg till området. Samarbetet mellan Härnösands kommun, Höga Kusten Destinationsutveckling samt Höga Kusten Turism har varit ett lyckat koncept. Alla parter ser nu framemot ett långsiktigt samarbete.

Kryssningarna kommer att avgå från Stockholm den 21, 28 augusti samt 4, 11 och 18 september. Därefter kan ytterligare avgångar komma att läggas till. Avgång sker från Värtahamnen i Stockholm fredagar kl. 16.00, lördagen spenderas på plats i Härnösand, Höga Kusten och fartyget är åter i Stockholm söndagar kl. 14.00. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Tiotusen år av landhöjning

Tiotusen år av nya utsikter

Söker du naturupplevelser på riktigt hög nivå? Då är vårt vackra världsarv Höga Kusten ett måste. Längs Norrlandskusten, mellan Härnösand och Örnsköldsvik, finns världens högsta kustlinje med helt unika bevis på hur landet rest sig efter varje istid.

Hos oss slår du läger med människor från hela världen. Du väljer själv om du andas in naturen, dofterna och kulturen långsamt eller höjer pulsen i en spännande aktivitet. Oavsett vilket, törs vi lova att du tappar andan av den storslagna utsikten.

Välkommen till Höga Kusten!

Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014, som har till uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten - Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05