Gå direkt till innehåll
Med den Personliga Semesterplaneraren vinner Höga Kusten Turistservice Visitas Bästa värdskap inom Besöksservice 2020.  Höga Kusten Turistservice, från vänster: Katrin Larsson, Maria Lundkvist och Marcus Strömsten. På bilden saknas Elina Flink.
Med den Personliga Semesterplaneraren vinner Höga Kusten Turistservice Visitas Bästa värdskap inom Besöksservice 2020. Höga Kusten Turistservice, från vänster: Katrin Larsson, Maria Lundkvist och Marcus Strömsten. På bilden saknas Elina Flink.

Pressmeddelande -

Höga Kusten vinner första pris för den Personliga Semesterplaneraren

Visita och Rådet för besöksservice uppmanade under sommaren besökare att nominera den Turistinformation eller InfoPoint som gör de där lilla extra för sina besökare. Syftet var att uppmärksamma auktoriserade Turistinformationer och InfoPoints som visar stolthet över sin destination och ligger i framkant vad gäller innovation. Under Visitas digitala konferens Besöksservice – nu och i framtiden stod det klart att Höga Kusten Turistservice vinner priset för Bästa värdskap inom Besöksservice 2020.

– Otroligt roligt och ärofyllt att Höga Kusten Turistservice med den Personliga Semesterplaneraren vinner första pris. Vi var nominerade bland många starka kandidater. Vetskapen att det är besökare som har röstat på oss, värmer lite extra, säger Maria Lundkvist, Verksamhetsledare för Höga Kusten Turistservice.

Personlig och skräddarsydd reseguide

Konceptet med den Personliga Semesterplaneraren lanserades förra året och är ett nytt koncept inom ramen för Höga Kusten Turistservice. Tanken är att underlätta för besökaren att planera sin semester och få ut så mycket som möjligt av sin vistelse i Höga Kusten.

– Besökaren fyller i ett digitalt formulär på hogakusten.com om vad de vill uppleva under sitt besök. Det finns flera följdfrågor så vi förstår deras drivkraft för att resa till oss. Sedan skickar vi tillbaka en personligt skräddarsydd digital reseguide till besökaren, berättar Maria.

Digital information ska kännas personlig

Under rådande pandemi har många besökare efterfrågat digital besöksservice inför sin ”Svemester” eller ”Hemester”. För Höga Kusten Turistservice har det varit mycket framgångsrikt och uppskattat av besökarna att kunna erbjuda en digital reseguide.

– Vår målsättning är alltid att få digital information att kännas personlig och vi har fått mycket fin återkoppling från våra besökare. Alla vi som jobbar på Höga Kusten Turistservice brinner för ett gott värdskap och för den destinationen vi bor i. Jag tror att det märks i vårt möte med besökare, oavsett om det är ett fysiskt eller digitalt möte.

Vill lyfta värdskap och auktorisation

Från Rådet för besöksservice vill man med priset lyfta värdskap och vikten av att Turistinformationer och InfoPoints är auktoriserade.  

– Vi hoppas att priset ska bidra till ett ökat nationellt engagemang för våra Turistinformationer och InfoPoints, uppmuntra till besök samt uppmärksamma vikten av ett gott värdskap”, avslutar Anne Adsten, ordförande i Visitas Rådet för besöksservice.

Höga Kustens Personliga Semesterplanerare vinner med följande nominering:

De har lyckats kombinera det digitala med det personliga på ett smart och innovativt sätt. Som gäst får du ett snabbt ett personligt svar var du än befinner dig. Du får dessutom några extra tips som genomsyras av en stolthet för destinationen samt en omtanke om dig som besökare. Det gör Höga Kusten Turistservice med sin Personliga Semesterplanerare till 2020 års vinnare av ”Visitas Bästa värdskap inom Besöksservice!”

Läs mer i pm:et: Nytt pris för bästa värdskap inom besöksservice

För mer information:

Maria Lundkvist, Verksamhetsledare Höga Kusten Turistservice, 070 - 767 00 67.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Tiotusen år av landhöjning

Tiotusen år av nya utsikter

Söker du naturupplevelser på riktigt hög nivå? Då är vårt vackra världsarv Höga Kusten ett måste. Längs Norrlandskusten, mellan Härnösand och Örnsköldsvik, finns världens högsta kustlinje med helt unika bevis på hur landet rest sig efter varje istid.

Hos oss slår du läger med människor från hela världen. Du väljer själv om du andas in naturen, dofterna och kulturen långsamt eller höjer pulsen i en spännande aktivitet. Oavsett vilket, törs vi lova att du tappar andan av den storslagna utsikten.

Välkommen till Höga Kusten!

Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014, som har till uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten - Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05