Gå direkt till innehåll
Mikael Englund är ny verksamhetsledare för Höga Kusten Turism. – Det känns jättekul! Jag ser fram emot att tillsammans med medlemsföretagen och det offentliga arbeta för att ännu fler nationella och internationella besökare hittar till Höga Kusten.
Mikael Englund är ny verksamhetsledare för Höga Kusten Turism. – Det känns jättekul! Jag ser fram emot att tillsammans med medlemsföretagen och det offentliga arbeta för att ännu fler nationella och internationella besökare hittar till Höga Kusten.

Pressmeddelande -

Mikael Englund är ny verksamhetsledare för Höga Kusten Turism

I början på april tillträdde Mikael Englund som verksamhetsledare för Höga Kusten Turism. Tillsammans med ca 80 medlemsföretag kommer han att arbeta med att stärka varumärket Höga Kusten och skapa säljbara upplevelser i destinationen. – Jag älskar verkligen den här platsen och ser fram emot att tillsammans med företagen fortsätta marknadsföra destinationen och locka ännu fler besökare till Höga Kusten.

Mikael Englund har en bred bakgrund, där han tidigare har arbetat som journalist på SVT och även drivit eget bolag inom marknadsföring. De senaste åren har han jobbat med affärsutveckling på Uminova Innovation i Umeå. I augusti förra året flyttade Mikael med familj till Härnösand och när erbjudandet om tjänsten dök upp kände han att det var helt rätt. – När jag fick möjligheten att jobba med något så spännande som utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten blev jag jätteglad och tänkte att den här chansen kan jag inte missa. Jag känner att jag har mycket att tillföra i bland annat marknadsföring, och vet också hur man med liten budget kan få stort genomslag, säger Mikael.

Stärka Höga Kustens utbud ytterligare

Från Höga Kusten Destinationsutvecklings sida ser man positivt på rekryteringen och Mikaels breda och gedigna bakgrund. – Just samverkan mellan det kommunala bolaget Höga Kusten Destinationsutveckling och det näringsägda Höga Kusten Turism är jätteviktigt och det är bara genom goda relationer vi verkligen lyckas stärka områdets utbud och tillväxtförmåga, förklarar Mia Karlsson, som är nytillträdd VD för Höga Kusten Destinationsutveckling.

Samverkan ger utveckling

Mia Karlsson har själv en nära relation med medlemmarna i Höga Kusten Turism, då hon före sin roll som VD för Höga Kusten Destinationsutveckling själv var verksamhetsledare för Höga Kusten Turism. – Det är en stor tillgång att ha arbetet så nära entreprenörerna i området och jag ser fram emot att fortsätta ha en lika nära dialog nu med Mikael i spetsen. Utveckling sker först och främst hos entreprenörerna, och vi inom det offentliga ska se till att möjliggöra för dem i största möjliga mån, säger Mia.

Medlemsföretagen är positiva till rekryteringen

Medlemsföretagen i Höga Kusten Turism ser också positivt till att Mikael tar över rollen för verksamheten. – Mikaels erfarenheter och hans genuina känsla för Höga Kusten kommer att bidra till fortsatt positiv utveckling och ökad medlemsnytta, säger Torbjörn Ullsten, VD för Mjälloms Tunnbröd och styrelseledamot i Höga Kusten Turism. – Det har hänt mycket under de senaste åren och vi har blivit allt bättre på att paketera upplevelser och visa upp allt destinationen har att erbjuda, men än finns det saker kvar att göra exempelvis ska vi bli ännu starkare vad gäller exportmognad. Jag tror att Mikael med sin bakgrund har mycket att tillföra där, avslutar Torbjörn. 

För mer information:

Mia Karlsson, VD Höga Kusten Destinationsutveckling, 070-360 24 05.

Mikael Englund, Verksamhetsledare Höga Kusten Turism, 070-518 99 10.

Torbjörn Ullsten, VD Mjälloms Tunnbröd och styrelseledamot, 0613-71 13 51.

Ämnen

Regioner


Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014, som har till uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten - Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05