Gå direkt till innehåll
Oringen Höga Kusten 2018 är över. Närmare 20 000 orienterare har lämnat Höga Kusten för denna gång- men magkänslan säger mig att de kommer tillbaka !
Oringen Höga Kusten 2018 är över. Närmare 20 000 orienterare har lämnat Höga Kusten för denna gång- men magkänslan säger mig att de kommer tillbaka !

Blogginlägg -

"After" Oringen Höga Kusten 2018

Arrangörerna till Oringen Höga Kusten 2018 kan andas ut.... Och klappa varandra på axeln och ge "high five". Allt har fungerat utan några som helst störningsmoment. Det mest diskuterade ämnet under fjolårets Oringen som avgjordes i Värmland och Arvika var; kommer det att fungera med en stadscamping som är utspridd på flera områden och en satellitcamping några kilometer i från Arenatorget. Svaret har vi nu - och svaret på den frågan blev JA.

Antalet tävlande blev till slut 18000 st och antalet starter under veckan 79 000 ! De tävlande bjöds på tre olika arenor, med olika terränger på menyn. Arena Backsjö blev utnänmd till den genom tiderna vackraste Oringenarenan !

Under aktivitetsdagen var det fullständigt tomt på alla campingar och centrala Örnsköldsvik på förmiddagen. Detta innebar att ute i destinationen var det nu på några timmar närmare 20 000 extra besökare ute. Destinationen var laddad och förberedd. I Skuleskogens Nationalpark och på Naturum hade Länsstyrelsen 14 extra personer som guidade och fick agera parkeringsvakter ( och stänga vägen in från E4:an och hänvisa vidare till nästa entré) Uppe på toppen av Skuleberget i Toppstugan serverades närmare 800 personer under fyra timmar. Närmare 1000 personer fick möjligheten att ta sig ut på Ulvön. Det blev extra insatta båtar som slussade ut besökarna - och Höga Kusten visade sig från sin bästa sida.

När sedan eftermiddagen närmade sig - drog sig orienterarna mot centrala stadskärnan i Örnsköldsvik - för nu nalkades det Elitsprint. 10 000 personer kring torget och Örnparken. Vilken folkfest !

Naturligtivs bjöds orienterarna på lite show kring surströmming också. På arenatorgets stora scen under måndagskväll  - showade Ruben Madsen ut hela sitt register ! Och antar att Bishops Arms serverade många portioner surströmmingstapas under veckan !!

Som sagt, närmare 20 000 som var på besök förra veckan. De fick sig en smakportion av vad Höga Kusten kan erbjuda i uppleveleväg - och sannolikheten att de kommer tillbaka ? Ja, den är jättestor. Svaret på den frågan får vi om några veckor då deltagarundersökningen från årets upplaga av Oringen är sammanställd.

Från destinationens sida vill vi tacka för ett fantastiskt fint samarbete med den lokala oringen organisationen med Clas Engström i spetsen. Vilket engagemang och värdskap som spreds bland alla. Kanske var det för att många av de 1500 funktionärerna hade genomgått vår värdskapsutbildning - eller så är det för att vi Höga Kusten bor är så vänliga...Stolta över vårt område, och vill visa upp det för övriga världen !!

VÄLKOMMEN TILL HÖGA KUSTEN  - alltid en nivå till !

Ämnen

Regioner