Gå direkt till innehåll
En annorlunda sommar närmar sig

Blogginlägg -

En annorlunda sommar närmar sig

Sommaren närmar sig med stormsteg, en annorlunda sommar som följs av en annorlunda vår. Vi som har förmånen att jobba med besöksnäringsutveckling har de senaste veckorna aktivt ställt om våra resurser för att både kortsiktigt och långsiktigt stärka våra bästa vänner – våra besöksnäringsföretag.

För att Höga Kusten som destination ska stå ännu starkare när pandemin är över presenterade vi i slutet av april ett omfattande stödpaket i mångmiljonklassen via Höga Kusten Utvecklingsprogram.

– Stödpaketet består av en rad olika företagsstöd som är anpassade till besöksnäringsföretag. Företagen ges bland annat möjlighet att utveckla nya starka produkter och inte minst att själv investera i sin utveckling och samtidigt få lön. Något som uppskattats mycket av våra företagare i Höga Kusten, säger Mikael Englund, Verksamhetsledare Höga Kusten Turism. 

Läs mer om Höga Kustens företag miljoninvesterar.

Idag har runt 120 personer från ca 50 företag i Höga Kusten gått det webbaserade utbildningsprogram som Höga Kusten Destinationsutveckling tagit fram tillsammans med Destination Sundsvall och Jämtland Härjedalen Turism. 

– Den respons vi har fått av de företagare som går utbildningen är mycket positiv. Tack vare den satsning som görs har många småföretag fått möjlighet att stanna upp, lära sig nya saker och tid att reflektera över sin verksamhet och samtidigt få lön, förklarar Mikael. 

Nya aktiviteter och evenemang

För att destinationens företag ska kunna ha ett ännu större produktutbud när vardagen återvänder. Har vi tillsammans med Region Västernorrland tagit fram en produktutvecklingscheck.

– Redan nu har vi fått in runt 60 produktutvecklingscheckar, vilket är jättekul. Det finns väldigt många som har riktigt bra idéer till nya upplevelser, aktiviteter och evenemang som kommer att ge våra besökare och lokalbor nya upplevelser under kommande säsonger, säger Mikael. 

Att allt fler både nationellt och internationellt börjar längta efter allt det Höga Kusten har att erbjuda syns tydligt på bland annat sociala medier. Myndigheternas rekommendationer går inte alltid hand i hand med våra besökares längtan, men vi balanserar på en stadig lina i den scenarioplanering som vi tog fram i ett tidigt skede. Vi följer också dagligen våra indikatorer kring vilket scenario vi befinner oss i. 

Läs gärna pm:et Vad gör vi i Höga Kusten just nu

Uppleva sitt egna Höga Kusten

När allt är annorlunda känns det extra skönt att Sveriges vackraste natur står kvar. Under helgerna fylls vår storslagna och upplevelserika natur av Högakustenbor. Höga Kustens företag står redo, med ett tillrättalagt upplevelsebord hand i hand med myndigheternas rekommendation – allt för att våra lokalbor och besökare ska få ta del av minnesvärda Höga Kusten-upplevelser! Ett bra sätt att göra det är att ladda ner Höga Kusten-appen. I den får du matnyttig turistinformation direkt i din mobil. Förutom information om boende och vad man kan göra innehåller den tips på en rad olika vandringsleder och dagsvandringar. Spana in appen på appstore eller Google Play.

Ta väl hand om dig!

Mia och övriga gänget på Höga Kusten Destinationsutveckling

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05