Gå direkt till innehåll
Bakre raden från vänster: Cecilia Lideskog, Andreas Olsson, Maria Lundkvist, Marcus Strömsten. Främre raden: Louise Nordlander, Mia Karlsson och Katrin Larsson.
Bakre raden från vänster: Cecilia Lideskog, Andreas Olsson, Maria Lundkvist, Marcus Strömsten. Främre raden: Louise Nordlander, Mia Karlsson och Katrin Larsson.

Blogginlägg -

​Från oss alla på Höga Kusten Destinationsutveckling – tack för fina samarbeten under 2020!

När vi summerar 2020 blickar vi tillbaka på ett annorlunda år. Planer har ställts in och ställts om. Den digitala världen är här för att stanna samtidigt som saknaden efter gemenskap aldrig varit större.

Vi på Höga Kusten Destinationsutveckling ställde tidigt i våras snabbt om våra resurser för att både kortsiktigt och långsiktigt stärka besöksnäringsföretagen i Höga Kusten. När reserestriktionerna släpptes i mitten på juni lockade Höga Kustens storslagna natur och stora ytor till hemester. Vi visade en destination som tryggt och säkert erbjöd nya perspektiv när allt var annorlunda. Siffrorna för juli och augusti visade också att våra kommersiella boenden aldrig tidigare haft så många svenska gäster.

Bemötande i världsklass

Extra glada blir vi när vi läser resultatet från den gästundersökning som gjordes under sensommaren – där kommer Höga Kusten trea bland platser svenskar helst vill besöka! Endast Stockholm och Göteborg kommer före. Vi blir extra varma i hjärtat när vi ser att besökarna anser att våra entreprenörer, lokalbefolkning och Höga Kusten Turistservice ger det trevligaste bemötandet. Ett betyg vi alla är mycket stolta över och som tar oss ett steg närmare vårt mål; att tillsammans med er alla skapa 800 nya jobb inom besöksnäringen till 2025.

Höga Kusten mot framtiden 

Tillsammans med våra entreprenörer, ägarkommuner, Region Västernorrland, Länsstyrelsen Västernorrland och andra aktörer inom besöksnäringen har vi påbörjat arbetet med strategi 2030. Strategin sätter ljuset på vad vi behöver göra idag för att vara framgångsrika 2030. Det innebär att vi tillsammans tar höjd för frågar gällande hållbarhet, infrastruktur, internationell turism och Höga Kusten som en året runt-destination.

Vi förbereder din nästa Höga Kusten-upplevelse

Våra duktiga entreprenörer arbetar nu för fullt med att förfina aktiviteter, renoverar boenden och på att skapa minnesvärda aktiviteter. Flera av våra mest kända leder får en översyn, parkeringsplatser ses över och planeringen med en Världsarvsbuss är i full gång. Allt för att när vi återigen kan hälsa besökare välkomna till destinationen står ett upprustat Höga Kusten redo. Läs mer om vårt arbete med att förbereda Höga Kusten. 

Ge bort Höga Kusten i julklapp

Vi hoppas att allt snart ska vara som vanligt igen. Allt det där underbara som vi annars tar för givet. I väntan kan du ge bort Höga Kusten i julklapp. Med presentkort, webbshoppar och hemleveranser går det utmärkt att handla utan att besöka.
Klicka här för perfekta julklappar att unna dig själv eller ge till någon annan.

Jag vill passa på att tacka för alla de framgångar vi tillsammans har skapat för destinationen. Det har varit och är ett annorlunda år, men tack vare strategiska samarbeten hjälps vi åt att lyfta Höga Kusten en nivå till! Mina kollegor och jag ser med glädje framemot 2021!

Med önskan om en fridfull jul och ett gott nytt år!
Mia och övriga gänget på Höga Kusten Destinationsutveckling

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05

Relaterat innehåll