Gå direkt till innehåll
Höga Kusten är sedan tidigare känd för att vara en attraktiv inspelningsplats med storslagna vyer och äventyr runt knuten. Något som vi kommer att få se ännu mer av på tv framöver.
Höga Kusten är sedan tidigare känd för att vara en attraktiv inspelningsplats med storslagna vyer och äventyr runt knuten. Något som vi kommer att få se ännu mer av på tv framöver.

Blogginlägg -

Höga Kusten uppmärksammas i tv och internationella kampanjer

Höga Kusten har synts i tv-produktioner tidigare, men just i år är möjligheten större än någonsin att se destinationen på skärmen. Vi har plockat ihop ett axplock av produktioner, kampanjer och topplistor där Höga Kusten är med.

Med Lars Lerins hyllade tv-serie "Vägen ut" får vi i de två första avsnitten njuta av vackra sommarklipp från Nordingrå, Skuleberget, Ulvön och andra delar av Höga Kusten. Givetvis med konsten i fokus. Enligt ett gammalt talesätt har Nordingrå 52 byar, 52 sjöar och 52 berg. Oavsett om det stämmer eller ej, så har naturen i Nordingrå i alla tider stått fond för konstnärer. Om du inte har sett programmen hittar du dem här på SVT Play.

"Hela Sverige är vackert, men det här är värt att flytta hit för."

Orden kommer från dokumentärserien ”Här är ditt land” med Carina Bergfeldt och hennes bror Jeffrey Nielsen från USA. När tv-temet behövde en plats som skulle spegla en av Sveriges vackraste naturmiljöer föll valet på Höga Kusten.

Höga Kusten i New York Times

När den ansedda amerikanska tidningen New York Times presenterar 52 hållbara internationella resmål har de valt Höga Kusten i deras urval. Med glädje, stolthet och ödmjukhet läser vi den fina motiveringen: "A natural refuge on the wild High Coast offers travelers a greener alternative". Listan identifierar platser där man fortfarande kan hitta något särskilt genuint och där dessutom
resandet görs på ett hållbart sätt. Vi är många som samverkar för missionen att skapa en attraktiv, hållbar och tillgänglig plats dit allt fler längtar – och extra kul att vi uppmärksammas av en tungviktare bland internationell press. Spana in listan här.

Bodviken – mer än ett IKEA-tvättställ

I december lanserade Visit Sweden sin stora internationell kampanj ”Discover the originals” om Sverige som resmål. Den fyndiga kampanjen är gjord med en stor portion humor och glimten i ögat. Budskapet syftar till att lyfta ett antal platser i Sverige som vill återta sitt namn som möbelvarujätten IKEA har lånat av dem för att namnge sina produkter. Däribland Bodviken längs med Höga Kusten-leden. För att tillgänggöra Bodviken för fler snöskotrampades sträckan Sandlågan till Bodviken. Ett initiativ från Örnsköldsviks kommun och STF lokalt. En satsning Visit Sweden också uppmärksammat och numera lyfter i sin marknadsföring mot målgruppen nyfikna Sverigeresenärer med en kärlek för vinter och snöskovandring.

Hemsö Fästning – inspelningsplats för en stor tv-produktion

Den 24 februari drar den andra säsong av Elistyrkans hemligheter igång på Tv4. Den här gången utspelar sig kampen i Höga Kusten och många välkända platser står scen för olika tävlingsgrenar. Programmet spelades in i höstas och deltagarna fick passande nog bo i försvarsanläggningen Hemsö Fästning. Vi ser fram emot spektakulära klipp och utmanade tävlingar i välkända miljöer.

Ytterligare ett program att längta till är ”Tillsammans med Strömstedts” på TV4 med Jenny och Niklas Strömstedt. Första paret ut är Stefan och Ulla Löfven som visar upp sitt Örnsköldsvik och ett vintrigt och vackert Höga Kusten.

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05