Gå direkt till innehåll

Blogginlägg -

På gång i Höga Kusten

2019 går mot sitt slut och vi ser alla fram emot jul och ljusare tider igen! Senhösten innebär en hel del analys, både med sikte i backspegeln, men framför allt framåt. Vi har under de senaste veckorna fått dela med oss av en attitydundersökning gällande ökande turism hos invånarna i Höga Kusten samt en gästundersökning som ger vårt område fantastiska betyg. 

Att få visa upp Höga Kusten under fler säsonger är en av delarna i kommande verksamhetsplan för oss som jobbar med att utveckla besöksnäringen i destinationen. Vid ett flertal tillfällen under den senaste tiden har vi tillsammans med våra fyra ägarkommuner träffats i de olika avdelningarna som berör besöksnäringen och utbud – och stärkta går vi från mötena med känslan att det är tillsammans vi kommer att fortsätta utveckla Höga Kusten.

Låt oss prata möten i Höga Kusten året om

På tisdag den 26:e november bjuder Höga Kusten Turism tillsammans med oss och ett antal entreprenörer in till en träff om Höga Kusten 365. Vi bjuder på lunch och kokkaffe samtidigt som vi berättar mer om hur unika möten- och konferensupplevelser i Höga Kusten kan se ut. Vi har också med oss ett färskt nummer av Närvara Året om som Magasin Höga Kusten släppte i början av november. Välkommen att träffa oss i Umeå! Inbjudan hittar du här.

Samverkan kring samhällsplanering och besöksnäring

I veckan som var träffades Höga Kusten Destinationsutveckling och ett tjugotal tjänstepersoner för att diskutera hur Höga Kusten-kommunerna kan bli bättre på att samverka när det gäller samhällsplanering och besöksnäring. För att besöksnäringen ska kunna fortsätta växa på ett hållbart sätt ställs högre krav på en bra gemensam planering. 

Fortsatt utveckling av framtidens värdskap i Höga Kusten 

Under hösten har en utvärdering skickats till alla 45 besöksmål som har valt att vara en InfoPoint i Höga Kusten. 42 av 45 företag har svarat på en enkät gällande vår gemensamma Turistservice och hur mötet med besökarna har fungerat på varje Turistserviceplats. Vi är stolta över det fina värdskap som vi tillsammans levererar till alltfler besökare i Höga Kusten och för att så många vill vara med och bidra till en fortsatt utveckling. Vi drar hela tiden lärdomar kring vad som har fungerat bra och vad som kan förbättras, inte minst då vi just nu planerar för hur framtidens värdskap ska se ut i Höga Kusten.

Personliga semesterplaneraren

Vi vet att digitala hjälpmedel hjälper oss ge en effektiv service till fler men också att vikten av det mänskliga mötet ökar i takt med digitaliseringen. Därför fortsätter vi bland annat att satsa på den personliga semesterplaneraren som också ska utvecklas till en mötesplanerare. Att fortsätta utveckla våra InfoPoints är viktigt inte minst med tanke på det personliga bemötandet. Det ligger verkligen helt rätt i tiden att vi kan interagera och hjälpa Höga Kustens besökare på så många platser och i så många olika kanaler.

Kvarken Destinations lyfts i tyska Glur Reisen till sommaren 

Kvarken Destinations har i veckan träffats för projektmöte i Finland. På agendan stod bland annat en summering och återblick av året som gått samt verksamhetsplanering inför den resterande tiden av projektet. Projektgruppen arbetar också vidare med bearbetning av olika researrangörer och en glädjande nyhet är att den tyska katalogen Glur Reisen till sommaren 2020 kommer att marknadsföra Kvarken Destinations – med en resa i två länder. Läs mer om Kvarken Destinations.

Med önskan om en fin helg!

Läs gärna: Höga Kustens besökare är supernöjda!

Tummen upp för ökad turism i Höga Kusten!

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05