Gå direkt till innehåll
Tack för alla fina lägereldsupplevelser!

Blogginlägg -

Tack för alla fina lägereldsupplevelser!

Lite svårt att hitta ord….

Hjärtat är varmt och minnen från massor av lägerledsupplevelser kommer upp i hjärnan. Bestämmer mig för att börja mitt sista inlägg med Höga Kusten-västen på med att citera min företrädare Peter Holmqvist:

”Det är med stor stolthet, glädje och en aning vemod jag skriver dessa rader. Den resa vi i Höga Kusten tillsammans har påbörjat har varit en av mina livs bästa resor”.

Jag kom in i värmen hos Höga Kusten Destinationsutveckling för 8 år sedan. Resan hade precis startat. Tillsammans började vi forma varumärket och fylla det med lägereldsupplevelser. Min resa startade som projektledare för Spotlight High Low Coast, ett gränsöverskridande världsarvsprojekt.

När Maria Lundkvist 2017 rekryterades till Höga Kusten Turistservice tog jag över rollen som verksamhetsledare för Höga Kusten Turism. Jag jobbade otroligt nära näringen och den värmen och gemenskapen tog jag sedan med mig när jag hade förmånen att få kliva på som VD för Höga Kusten Destinationsutveckling 2019.

Tillsammans kring lägerelden

Tillsammans har vi sedan stakat ut vägen mot 2030. Den nya strategin med visionen ”alltid en nivå till ” – och de 10 strategiområdena är klara och utpekade. Under mina år med Höga Kusten i pannan – har tillsammans varit ledordet.

  • Tillsammans med näringen, våra hjältar!
  • Tillsammans med det offentliga med våra fyra kommuner i spetsen samt Länsstyrelsen och Region Västernorrland.
  • Tillsammans med övriga främjande organisationer – där ordförandeskapet för Leader Höga Kusten är ett av de starkaste tillsammansarbeten.

Resan vi har gjort de senaste åren är så otroligt imponerande och häftig. Varumärket växer sig starkt i Sverige och även internationellt. Att hamna på New York Times lista som en av 52 platser som förändrar världen är helt i min och vår gemensamma Höga Kusten-anda.

Att vara en katalysator – en del av en förändring är och kommer alltid vara min drivkraft. Tillsammans med fantastiska kollegor har det gjorts en förflyttning som betyder mycket för vår plats på jorden – och resan har bara börjat.

Höga Kusten – en plats att längta till

Varje dag har det varit en glädje att gå (eller som i mitt fall åka) till jobbet och det är mycket tack vare er – alla fina människor som arbetar så hårt för den plats som ligger oss så varmt om hjärtat. Det finns fortfarande många utmaningar att jobba vidare på, men vi står starka inför framtiden.

Det är med stor glädje som jag lämnar över stafettpinnen till Mattias Peterson och alla er andra, som jag vet kommer att fortsätta göra Höga Kusten ännu mera attraktivt och en plats att längta till! Och ni kan lita på att jag kommer vara en sann Höga Kusten-vän och ambassadör.

Lycka till allihopa och ett varmt tack från hjärtat, och varför inte avsluta som alltid: HEJA HEJA!

Mia Karlsson

tidigare VD på Höga Kusten Destinationsutveckling

Ämnen

Kategorier

Regioner

Relaterat innehåll