Gå direkt till innehåll
Malin Svanholm tidigare styrelseordförande Höga Kusten Destinationsutveckling, Mattias Peterson ny VD Höga Kusten Destinationsutveckling och Ingemar Wiklander styrelseordförande Höga Kusten Destinationsutveckling.
Malin Svanholm tidigare styrelseordförande Höga Kusten Destinationsutveckling, Mattias Peterson ny VD Höga Kusten Destinationsutveckling och Ingemar Wiklander styrelseordförande Höga Kusten Destinationsutveckling.

Pressmeddelande -

Mattias Peterson blir ny VD för Höga Kusten Destinationsutveckling

Nu är det klart vem som blir Höga Kusten Destinationsutvecklings nya VD efter att Mia Karlsson går vidare till andra uppdrag. Mattias Peterson från Skövde, idag näringslivschef för Tibro kommun, tar över uppdraget från och med 1 november 2023.

– Det här känns jättespännande. Höga Kusten är ett av Sveriges absolut starkaste platsvarumärken och att få möjligheten att arbeta med det och bidra till utvecklingen här är verkligen ett inspirerande uppdrag. Jag har ända sedan jag bodde i Härnösand i slutet av 1990-talet haft en längtan tillbaka som mer än bara tillfällig besökare och när den här möjligheten öppnade sig kunde jag inte låta bli att söka. Det är en fullkomligt magisk dragningskraft på den här platsen, säger Mattias Peterson inför sin flytt från Skövde och Skaraborg.

Bred erfarenhet från det privata och offentliga

Mattias Peterson är 54 år och kommer från Skövde. Sedan januari 2019 arbetar han som näringslivschef i Tibro kommun och har en bred bakgrund med erfarenhet av näringslivsutveckling, besöksnäring och platsutveckling i stort. I uppdrag som regionchef i både Företagarna och LRF och många år som näringspolitiskt ansvarig i Fastighetsägarna GFR har Mattias utvecklat sina erfarenheter av hållbar utveckling i gränssnittet mellan det privata och offentliga. Mattias Peterson är också ledamot av styrelsen för Svenska Stadskärnor, en organisation med fokus på just stads- och platsutveckling.

– Insikten i både företagens och det offentligas incitament och agendor tror jag är en bra och viktig erfarenhet för det här uppdraget. Jag har jobbat många år i det gränslandet och har stor förståelse för de olika drivkrafter som motiverar aktörer på både den privata och allmänna sidan. Att få dem att fortsätta mötas och utvecklas efter en gemensam strategi är nyckeln till hållbar plats- och destinationsutveckling, fortsätter Mattias.

En fantastisk utveckling

Höga Kusten har under de senaste åren haft en fantastisk utveckling, både i strategiarbete framåt och i en ökning av både gästnätter, utbud och attraktionskraft. Avgående VD Mia Karlsson ser tillbaka på fina år:

– Jag känner mig trygg i att Mattias med det övriga gänget på Höga Kusten Destinationsutveckling och andra samarbetspartners kommer att jobba vidare mot visionen – alltid en nivå till – på ett fantastiskt sätt. Jag är och kommer även i fortsättningen att vara en engagerad Höga Kusten-bo och därmed bidra mot den vision som jag tillsammans med många andra jobbat mot under de senaste åren. Det har varit en förmån att dagligen jobba med detta uppdrag tillsammans med så många härliga människor, berättar Mia Karlsson som nu lämnar över stafettpinnen till Mattias.

Fortsätta Höga Kustens resa mot 2030

– Vi lever och verkar i en storslagen destination som väldigt många är mycket stolta över. Jag kommer att fortsätta i Mias anda och förvalta den fina grund hon har byggt upp. Ser fram emot att tillsammans med alla kompetenta personer på Höga Kusten Destinationsutveckling samt i våra fyra ägarkommuner fortsätta den resa destinationen har påbörjat. Höga Kusten har också väldigt duktiga och drivna entreprenörer som jag ser fram emot att lära känna, avslutar Mattias Peterson.

Rekryteringsgruppen har letts av Höga Kusten Destinationsutvecklings ordförande Ingemar Wiklander som är mycket nöjd:

– Med sin breda erfarenhet från både det privata näringslivet och från offentlig verksamhet ser vi att Mattias Peterson på ett bra sätt kommer att bidra till destinationens fortsatta utveckling. Vi är mycket nöjda över rekryteringen av Mattias, säger Ingemar Wiklander styrelseordförande för Höga Kusten Destinationsutveckling AB.

För mer information kontakta:

Mattias Peterson, 076 - 526 93 76 eller mattias@hkdest.se

Ingemar Wiklander, 072-741 32 59 eller ingemar.wiklander@harnosand.seÄmnen

Regioner


Tiotusen år av landhöjning

Tiotusen år av nya utsikter

Söker du naturupplevelser på riktigt hög nivå? Då är vårt vackra världsarv Höga Kusten ett måste. Längs Norrlandskusten, mellan Härnösand och Örnsköldsvik, finns världens högsta kustlinje med helt unika bevis på hur landet rest sig efter varje istid.

Hos oss slår du läger med människor från hela världen. Du väljer själv om du andas in naturen, dofterna och kulturen långsamt eller höjer pulsen i en spännande aktivitet. Oavsett vilket, törs vi lova att du tappar andan av den storslagna utsikten.

Välkommen till Höga Kusten!

Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014, som har till uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten - Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Relaterat innehåll