Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Birka Cruises tar hamn i Höga Kusten i år igen!

Rekordstor efterfråga på Birka Cruises kryssningar till Höga Kusten! Det här är fjärde sommaren i rad som kryssningsfartyget besöker världsarvet. Nyheter inför sommaren är bland annat en historiekryssning i Höga Kusten och Ådalen och en vandringstur runt Härnöns kust.

Fler besökare

Redan i början av mars i år var det 5 300 person som hade bokat in sig på sommarens kryssningar, en ökning med 1 000 personer mer än förra året vid samma tidpunkt. – Jag tror att det är våra unika upplevelser och att det finns så pass bra produkter, som lockar många besökare! Tillsammans med företagen kan vi utveckla näringen och destinationens attraktion, säger Mikael Englund, Verksamhetsledare på Höga Kusten Turism.

Mia Karlsson, VD på Höga Kusten Destinationsutveckling:

– Det är otroligt roligt att det är så många som vill besöka Höga Kusten! Vi har en god rutin och bra samarbete med Birka och Härnösands kommun. Det är tack vare det goda samarbetet som har gjort att det är så lyckat som det är idag!

I sommar kommer fem resor att arrangeras, varav två kortare turer till Världsarvet Höga Kusten. Det kommer även finnas möjlighet att åka på längre resor, en som går norrut och fortsätter till Luleå och två som kryssar vidare till Vasa, som är en del av världsarvet.

Nya utflyktsmål

I sommar kommer det att finnas möjlighet för birkaresenärerna att boka in två alldeles nya utflykter i Höga Kusten. Historiekryssning med M/S Ådalen III, som åker på en resa genom Höga Kustens historia. Med start från istiden och landhöjningen till de människor som har bott och verkat här. Ådalshändelserna med Sandöbroraset 1939, Ådalen 31 och häxprocesserna, är några av de händelser som har präglat området. Det kommer också finnas möjlighet att följa med på vandringstur runt Härnöns kust. Under vandringen kommer besökarna få veta mer om Härnösands historia och om sjöfartsstaden. De kommer även att få upptäcka landhöjningen som har format ön och dess natur.

Siktar på den internationella marknaden

I framtiden ser Höga Kusten Destinationsutveckling på att satsa ännu mer på den internationella marknaden och har under åren, tillsammans med Örnsköldsvik- och Härnösands hamn, inlett ett samarbete med SDK Cruises som säljer kryssningsresor på den internationella marknaden. – Vi märker att intresset är stort! Höga Kusten är en attraktiv destination på många sätt och att uppleva världsarvet från vattnet är extra unikt, avslutar Mia Karlsson.

För mer information:

Mia Karlsson, VD Höga Kusten Destinationsutveckling, 070-360 24 05.

Mikael Englund, Verksamhetsledare Höga Kusten Turism, 070-518 99 10.

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05

Relaterat innehåll