Gå direkt till innehåll
Vi möts runt lägereldarna i hela Höga Kusten och laddar med stämningsfylld höstenergi.
Vi möts runt lägereldarna i hela Höga Kusten och laddar med stämningsfylld höstenergi.

Nyhet -

Nu tänder vi lägereldarna i Höga Kusten!

Eldveckan i Höga Kusten drar igång imorgon och under den kommande veckan erbjuder våra många och duktiga entreprenörer, verksamheter och föreningar massor av aktiviteter med koppling till eld. På ett säkert sätt får besökare och Högakustenbor möjlighet att ladda stämningsfull höstenergi. Eldveckan är ett sätt för oss som är verksam i Höga Kusten att visa att vi har mycket att erbjuda under fler säsonger. Det arbetas på bred front med att utveckla destinationen, ett axplock av dessa satsningar kan du läsa om här.

I veckan startade vi tillsammans med det internationella affärsutvecklingsprogrammet Kurbits en skräddarsydd utbildning för besöksnäringsföretag i Höga Kusten. Syftet är att företagen ska få konkreta råd och tips för att ytterligare vässa sina verksamheter. 

– Detta är en fantastisk chans för företagen och det var väldigt roligt att så många besöksnäringsföretag i Höga Kusten sökte till utbildningen. Programmet är en viktig del av vår långsiktiga satsning på att utveckla destinationen – där tanken är att vi efter utbildningen ska växla upp ytterligere en nivå, säger Andreas Olsson på Höga Kusten Destinationsutveckling. 

Höga Kustens unika erbjudande efterfrågas under Swedish Workshop

I år byttes de fysiska mötena ut mot Teamsmöten och under två fullspäckade dagar pratade Höga Kustens exportsäljare Andreas Olsson med 16 researrangörer från bland annat Tyskland, Schweiz och Nederländerna.

– Det finns en stor efterfrågan efter att få börja resa igen och det står väldigt klart att vår natur samt möjlighet till outdoor-aktiviteter är mer aktuella än någonsin, säger Andreas.

Om och när vi kan välkomna fler utländska besökare är svårt att säga, men många av företagen på kontinenten har förhoppningen att de redan till sommaren eller nästa höst kan börja sälja resor till Sverige.

– Arbetet med export är en pågående process över många år och det jobb destinationen lägger ner nu kommer säkerligen synas framöver oavsett, avslutar Andreas.

Hållbar utveckling i destinationen

I veckan startade Regionen tillsammans med oss och Destination Sundsvall upp ”hållbarhetsprojektet”. Det är WSP som leder denna workshopserie, där vi har representanter från kommunerna inom flera specialistområden såsom hållbarhet, infrastruktur och översiktsplanering. Detta är ingen förstudie utan en del av ramprojektet – Vägar till hållbar utveckling. Projektet ska mynna ut i en roadmap som visar vilka steg vi behöver ta för att nå en hållbar besöksnäring i Västernorrland.

Eldveckan Höga Kusten

Lördag den 24 oktober tänds eldarna i Höga Kusten och kvällen bjuder på en sprakande eldkväll i Näsåker. Under den kommande veckan kommer det bland annat att finns möjlighet att baka tunnbröd i vedeldad ugn, gå spökvandringar, laga mat utomhus, vandra fackeltåg, smaka eldiga rätter och en massa annat. Planera dina upplevelser under Eldveckan här. 

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05