Gå direkt till innehåll

Nyhet -

O-Ringen Höga Kusten får högsta betyg av deltagarna!

Nu i dagarna kom siffrorna för deltagarnöjdheten för O-Ringen Höga Kusten 2018 – och det är en mycket positiv och rolig läsning. Deltagarna har gett tävlingarna de högsta omdömena sedan mätningarna började 2008. Deltagarnöjdheten tar också upp områden som bland annat helhetsintryck, känslomässig upplevelse och valuta för pengarna och även här toppar O-Ringen Höga Kusten och slår snittvärdena de senaste fem åren i samtliga kategorier.

– Tidigt visste vi att det fanns ett stort intresse bland orienterarna att delta just i O-Ringen Höga Kusten. Terrängen här med öppen tallskog, höga berg, fina stigsystem och en vacker utsikt lockar många. Att sedan O-Ringenstaden låg mitt i Örnsköldsviks stadskärna var något unikt för tävlingarna, säger Mia Karlsson Höga Kusten Destinationsutveckling. – Planeringen med den lokala O-Ringen-organisationen med generalsekreterare Clas Engström i spetsen har pågått länge. Ett bra samarbete mellan aktörerna och ett gott värdskap tror jag är en del av framgången till de fina omdömena från deltagarna.

Nöjda deltagare kommer tillbaka som besökare

Runt 18 000 tävlande deltog i O-Ringen Höga Kusten och efter tävlingarna har de fått tycka till om olika områden. Just vad gäller tävlingarna har deltagarna gett O-Ringen Höga Kusten 57 poäng, vilket gör att de placerar sig på första plats och går om fjolårets vinnare Värmland på 55 poäng.     – Särskilt roligt är att vi slog snittvärdena de senaste fem åren i samtliga kategorier som deltagarnöjdhet mäts i: helhetsintryck, arrangemang och organisation, känslomässig upplevelse, sportslig kvalité, stämning och atmosfär samt valuta för pengarna. Här landade O-Ringen Höga Kusten på 33 poäng att jämföra med snittet på 25 poäng. Min förhoppning är att många av dem som var här i somras i samband med O-Ringen kommer tillbaka för att uppleva ännu mer av vad Höga Kusten har att erbjuda, avslutar Mia Karlsson. 

Om någon vecka väntas en första ekonomisk prognos komma från O-Ringen centralt.

För mer information: Mia Karlsson, Höga Kusten Destinationsutveckling, 070 360 24 05.

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05