Gå direkt till innehåll
Hösten 2015 var stjärnkocken Tareq Taylor i Höga Kusten och gav massor av inspiration till matlagning utomhus.
Hösten 2015 var stjärnkocken Tareq Taylor i Höga Kusten och gav massor av inspiration till matlagning utomhus.

Nyhet -

Premiär för SM i utomhusmatlagning i Höga Kusten

SM i utomhusmatlagning syftar till att lyfta utomhusmatlagning samt lokala råvaru- och livsmedelsproducenter som finns i området. Tävlingen arrangerades första gången 2016 och konceptet blev snabbt en succé. Nu laddar vi inför att introducera tävlingen på Box Destilleri i Bjärtrå den 11 augusti. Och med destinationens fantastiskt storslagna och inspirerande natur – kombinerat med unika lokala råvaror – vill vi lyfta tävlingen ytterligare en nivå.

En mötesplats för lokala råvaror, natur och gemenskap

Lagen består av 2–3 deltagare som har tre timmar på sig att tillaga en trerätters meny över öppen eld på Muurikka och Trangiakök. I menyn ingår förrätt, varmrätt och dessert som ska tillagas till sex normalportioner. Råvarukorgens innehåll kommer från lokala livsmedelsproducenter. Tävlingen är publikvänlig med en konferencier som lotsar och engagerar publiken genom tävlingens moment och fortlöpande intervjuar lagen. Samtidigt som tävlingen utspelar sig pågår en lokal hantverksmarknad där du bland annat hittar lokala råvaror och hantverk.

Vinnaren går direkt vidare till den stora finalen som utspelar sig under Sweden outdoor festival i Skövde den 16 september. 

För mer information kontakta Erica Öhrbom på erica.ohrbom@lrf.se eller 073- 021 84 54

Ämnen

Regioner