Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Urkult kan vinna Stora Turismpriset!

– Det känns oerhört roligt att Urkult blir länets kandidat till Stora Turismpriset 2018! Vi vill tacka er alla som har röstat på oss, ni ger oss så mycket kärlek och energi till att fortsätta skapa nya folkfester vid Nämforsen, säger Karin Jansson Vikström, festivalsamordnare Urkult.

Det stod mellan Magasin Höga Kusten, Aktivera i Sundsvall och Urkult. Tre kandidater som Region Västernorrland tillsammans med Höga Kusten Destinationsutveckling och Destination Sundsvall valt ut för att de alla bidrar till länets besöksnäring – och väl uppfyller de kriterier som Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism tagit fram. Under sommaren har en publikomröstning pågått där länets invånare haft möjlighet att rösta på sin favorit. Röstningen är nu avklarad och med över hälften av rösterna blir det Urkult som blir länets representant till den nationella tävlingen. 

Starka kandidater från Höga Kusten

– Det är extra roligt att två av de tre nominerade har koppling till Höga Kusten-området. Höga Kusten är en av Sveriges snabbast växande destinationer och när regionens kommuner och näringsliv arbetar åt samma håll, stärks destinationens utbud och tillväxtförmåga, säger Mia Karlsson på Höga Kusten Destinationsutveckling. Det finns många som vill satsa i  Höga Kusten och vår förhoppning är att den positiva utvecklingen vi har i besöksnäringen ska ge ringar på vattnet och få ännu fler att våga investera i destinationen.  

Stora Turismpriset – en nationell tävling

Stora Turismpriset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, som är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är idag stiftelsens huvudman och utser dess styrelse. Administration och förvaltning av stiftelsen hanteras av Tillväxtverket och Kammarkollegiet. Den 6:e december tillkännages vem som vinner Stora Turismpriset 2018.

  • För mer information: kontakta Mia Karlsson, Höga Kusten Destinationsutveckling, 070-360 24 05.
  • Peter Sagebro, Tillväxtsamordnare, Region Västernorrland, 070-363 62 61

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05