Gå direkt till innehåll
Birka Cruises fortsätter satsning på Höga Kusten

Pressmeddelande -

Birka Cruises fortsätter satsning på Höga Kusten

Sveriges enda renodlade kryssningsrederi fortsätter succén med kryssningar till Höga Kusten. Till sommaren 2017 utökas antalet kryssningar från tre till fyra. Flera nya utflykter står också på programmet.

Birka Cruises är första och hittills enda rederiet i världen som erbjuder kryssningar till Höga Kusten. 2016 års nyhet blev en succé och till nästa år utökar rederiet satsningen med en 2 dygnskryssning enbart till Höga Kusten.

- Självklart kommer vi tillbaka. Det enastående bemötande vi fick av alla invånare, kommunen och Höga Kusten Turism har gjort stora intryck både på oss och våra gäster , säger Marcus Hammarström, marknadschef Birka Cruises.

- Att måga vill upptäcka de vita fläckarna på hemmaplan är tydligt, vi har redan ett stort tryck på efterfrågan. Nästan 3000 personer har föhandsanmält sitt intresse för våra långkryssningar som släpps till försäljning i mitten av december, säger Marcus Hammarström.

Peter Holmqvist, VD Höga Kusten Destinationsutveckling AB, välkomnar Birka till Härnösand och Höga Kusten:

- Vi är oerhört glada och stolta att Birka Cruises fortsätter sina kryssningar nästa sommar i Höga Kusten. Fjolårets succé har verkligen gett oss motivation att även nästa sommar visa upp vårt fantastiska världsarv på allra bästa sätt för våra besökare.

Utflyktsprogrammet är helt klart i december men redan nu kan avslöjas att det blir fler nyheter.

Kryssningarna är bokningsbara från mitten av december men redan nu kan de som vill anmäla sitt intresse:

https://www.birka.se/kryssningar/langkryssningar/langkryssningar-intresseanmalan/

Ämnen

Kategorier


Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014 och har som uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten - Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Den unika naturen och rekordstora landhöjningen efter inlandsisen gjorde Höga Kusten till ett världsarv vid millennieskiftet. Nu tas nästa steg. Höga Kusten ska bli ett internationellt destinationsmål, där flertalet aktörer samverkar. 

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05

Relaterat innehåll