Gå direkt till innehåll
Birka Cruises satsar på Höga Kusten

Pressmeddelande -

Birka Cruises satsar på Höga Kusten

– Nu ger vi svenska resenärer en chans att uppleva den vackra Norrlandskusten på ett helt nytt sätt. Under vår kryssning går vi bland annat inomskärs i fyra timmar från Härnösand upp till Örnsköldsvik via Högakustenbron, Ulvön och Trysunda. Det är första gången någonsin ett kryssningsfartyg går den rutten, säger Marcus Hammarström, marknadschef Birka Cruises.

Kryssningen lägger till i Härnösand på nationaldagen och midsommarafton med möjlighet att promenera omkring i staden på egen hand eller med guide, delta i midsommarfirandet på Murberget, åka båt på Ångermanälven eller åka med på någon av de guidade bussutflykterna till Hemsö fästning, Skuleberget, Högakustenbron, Hernö Gin, Härnösands bilmuseum och Västanåfallet.

– Vi reser till stor del med magen och intresset för lokal mat och dryck är stort. Då måste vi så klart besöka Hernö Gin och testa surströmming på Ådalen III tillsammans med experten Ruben Madsen, säger Marcus Hammarström.

Birka Cruises med fartyget M/S Birka är ensamma om att arrangera kryssningar från Stockholm till olika resmål i Östersjön. På kryssningarna tillbringas en dag i varje hamn, antingen på egen hand eller på guidade utflykter. Lokalbefolkning och besökare i Härnösand kommer att kunna gå ombord på fartyget när det ligger vid kaj. Mer information om det kommer innan ankomst.

– Om årets satsning går bra kommer vi så klart se på en utökning av resor och möjliga nya utflykter, säger Marcus Hammarström.

Samtliga långkryssningar är bokningsbara från mitten av december men redan nu kan de som vill anmäla sitt intresse. Kryssningarna utgår från Stadsgårdskajen i centrala Stockholm och går förutom till Höga Kusten även till bland annat Köpenhamn, Gotland och Bornholm.

Peter Holmqvist, VD på Höga Kustens Destinationsutvecklingsbolag, välkomnar Birka till Härnösand och Höga Kusten.

- Vi ser ett starkt ökat intresse för Höga Kusten och Birka Cruises val av oss som ny kryssningsdestination visar att vi börjar bli ett starkt besöksmål i Sverige, säger Peter.

För mer information:
Marcus Hammarström, marknadschef Birka Cruises, tel: 08-694 72 30
Marie Malmros, kommunikatör, Birka Cruises, tel: 076-111 26 15
Peter Holmqvist, VD, Höga Kustens Destinationsutvecklingsbolag, 070-696 64 32

FAKTA M/S Birka
M/S Birka är ett renodlat kryssningsfartyg byggt enbart för passagerare och inte för bilar och last. Därför har fartyget varken bildäck eller bogport.

Fartyget har 710 hytter, samtliga ovanför vattenlinjen, och totalt 1 800 bäddar

Längd: 177 meter, bredd: 28 meter, djupgående: 6,5 meter

Läs mer på birka.se

Ämnen

Kategorier


Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014 och har som uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten - Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Den unika naturen och rekordstora landhöjningen efter inlandsisen gjorde Höga Kusten till ett världsarv vid millennieskiftet. Nu tas nästa steg. Höga Kusten ska bli ett internationellt destinationsmål, där flertalet aktörer samverkar. 

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05

Relaterat innehåll