Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Världspremiär för Höga Kusten kryssningar från Stockholm

Aldrig förr har det hänt... och inte så snabbt..... Orden kommer från Birka Cruises biljettförsäljning. De två planerade turerna upp till Höga Kusten, blev rekordsnabbt slutsålda i vintras - och ledningen bestämde direkt att sätta in ytterligare en tur. Det tog inte lång tid - innan även den var slutsåld.

De 1500 passagerarna på varje båt har fått uppleva tre dagar och 3 magiska kvällar kryssande inomskärs i dramatiska Höga kusten. Nationaldagen, 14/6 samt midsommarafton - har Härnösand och Höga Kusten välkomnat över 4 500 besökare, som har stortrivts.

Passagerarna har efter Höga Kusten vistelsen, fortsatt norröver och gjort ett dagsbesök i Luleå innan fartygen vänt hemåt mot Stockholm igen.

Härnösands kommun tillsammans med Höga Kusten Turism och Höga Kusten Destination har med sitt fina mottagande och värdskap - banat väg för kryssningar även under kommande år.

Vid varje tur har minst 10 utflyktsbussar stått och väntat på passagerarna när båten handlänt till Härnösands djuphamn. Höga Kusten Turism har med sina medlemsföretag paketerat Birkakryssningsutflykter för 1500 personer denna sommar - med värdskap och äkta upplevelser av världarvet Höga Kusten i fokus.

Som sagt, turistservice på väg. Den portala turistinformationen rörde sig runt i hela Härnösand under dessa tre kryssningsdagar och tillväxtchef Uno Jonsson är med och ger en hjälpande hand 

Ämnen

Kategorier


Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014 och har som uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten - Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Den unika naturen och rekordstora landhöjningen efter inlandsisen gjorde Höga Kusten till ett världsarv vid millennieskiftet. Nu tas nästa steg. Höga Kusten ska bli ett internationellt destinationsmål, där flertalet aktörer samverkar. 

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05

Relaterat innehåll