Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Birka Cruises gör fler resor än någonsin till Höga Kusten

Birka Cruises fortsätter att utöka sin satsning på kryssningar till Höga Kusten. 2020 angör kryssningsfartyget till Härnösand och Höga Kusten sex gånger jämfört med fem under sommaren som gick. Några nya utflykter står också på programmet.

Birka är det första och enda kryssningsfartyg någonsin som går inomskärs i Höga Kusten och världspremiären 2016 blev en succé med tre fullbokade kryssningar.

– Det blir nu femte säsongen vi välkomnar Birka Cruises resenärer och jag är oerhört stolt över att vårt samarbete med Birka fungerar så bra. Tillsammans med näringen och Härnösands kommun har vi hittat ett sätt att paketera Höga Kusten som uppskattas av besökarna och att Birka väljer att göra ytterligare en kryssning hit visar att intresset för vår destination är stort, säger Mia Karlsson, VD på Höga Kusten Destinationsutveckling.

Unika utflykter i världsarvet

2019 gjorde Birka två kryssningar till Världsarvet Höga Kusten, två kryssningar till Höga Kusten och Vasa samt en kryssning till Höga Kusten och Luleå. 2020 utökas alltså utbudet och kryssningsresan Höga Kusten och Luleå får ytterligare en avgång.

Mikael Englund, Verksamhetsledare på Höga Kusten Turism, tror att en av anledningarna till kryssningarnas popularitet är de utflyktsmål som Höga Kusten erbjuder.

– Vår destination erbjuder fantastiska förutsättningar för att vara aktiv ute i naturen och kombinerat med en härlig gemenskap och fantastiska smakupplevelser satsar vi stort på minnesvärda utflykter. En nyhet för i år är utflykten till Hernö Gin kombinerat med ett besök till Västanåfallet, ett av Sveriges högsta vattenfall. Det är fantastiskt att Birkas Cruises resor till Höga Kusten är så omtyckta och jag ser fram emot att visa upp vårt vackra område för ännu fler besökare, berättar Mikael.

Planera din resa inför sommaren 2020

Världsarvet Höga Kusten med strandhugg i Härnösand
2 dygn, avresa 25/5 och 17/8

Höga Kusten och Vasa – Ett världsarv, två länder
3 dygn, avresa 8/6 och 4/8

Höga Kusten och Luleå – Sommarnatt i Luleå med midnattsljus
4 dygn, avresa 18/6 och 28/7

Kryssningarna och utflykterna är bokningsbara från mitten av december, men redan nu kan du läsa mer och anmäla ditt intresse på: https://www.birka.se/kryssningar/langkryssningar

För mer information:

Mia Karlsson, VD Höga Kusten Destinationsutveckling, 070-360 24 05.

Mikael Englund, Verksamhetsledare Höga Kusten Turism, 070-518 99 10.

Ämnen

Regioner


Tiotusen år av landhöjning

Tiotusen år av nya utsikter

Söker du naturupplevelser på riktigt hög nivå? Då är vårt vackra världsarv Höga Kusten ett måste. Längs Norrlandskusten, mellan Härnösand och Örnsköldsvik, finns världens högsta kustlinje med helt unika bevis på hur landet rest sig efter varje istid.

Hos oss slår du läger med människor från hela världen. Du väljer själv om du andas in naturen, dofterna och kulturen långsamt eller höjer pulsen i en spännande aktivitet. Oavsett vilket, törs vi lova att du tappar andan av den storslagna utsikten.

Välkommen till Höga Kusten!

Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014, som har till uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten - Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05