Gå direkt till innehåll
Skule Naturscen lockar 10 000 tals besökare varje sommar - i sommar kommer bl a Laleh, Weeping Willows och Diggiloo till denna vackra plats.
Skule Naturscen lockar 10 000 tals besökare varje sommar - i sommar kommer bl a Laleh, Weeping Willows och Diggiloo till denna vackra plats.

Pressmeddelande -

Det händer i Höga Kusten!

Sommaren är här och i Höga Kusten växlar vi upp rejält när det kommer till evenemang. Allt från bussfester till Tomas Ledin och äventyret Höga Kusten Hike ryms under en evenemangssommar i Höga Kusten. Till helgen är det dags för High Coast Whiskyfestival som i år har sålt tusentals fler förköpsbiljetter jämfört med tidigare år.  Under fredagskvällen spelar Moneybrother live på destilleriet  – och många provningar och föreläsningar som är på programmet är fullbokade.

Nästa helg är det dags för Nordens största träff för VW-bussar i Norrfällsviken. Bussfesten arrangeras av Nordiska Typ2klubben och lockar ”folkabuss-ägare" från hela Sverige. 

Skule Naturscen  musik med naturen som fond

Det är många Högakustenbor och besökare som vill njuta av musik vid unika Skule Naturscen. I år erbjuder de ett flertal konserter bland annat med Laleh. En del konserter är redan utsålda, men några konserter har platser kvar, så ta chansen och lyssna på bra musik med naturen som fond. För de teaterintresserade spelar Teater Västernorrland sommarteater Tartuffe på Västernorrlands Museum och den storslagna folkfesten Urkult planerar för sitt 25-årsjubileum.

Sommarkonsert med Tomas Ledin

En av sommarens höjdpunkter är när Tomas Ledin vänder hem till Höga Kusten. Lördagen den 3 augusti ger han tillsammans med Norakapellet en sommarkonsert i Lövvik. Han har också lovat att berätta om sina spännande utvecklingsplaner för området!

En av Europas populäraste vandringar

I sann Höga Kusten-anda arrangeras Höga Kusten Hike i början på augusti. Under tre dagar får de medverkande uppleva världsarvets höjdpunkter tillsammans med äventyrare från hela världen.

Hela evenemangssommaren i Höga Kusten hittar du här: https://www.hogakusten.com/sv/evenemang

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Tiotusen år av landhöjning

Tiotusen år av nya utsikter

Söker du naturupplevelser på riktigt hög nivå? Då är vårt vackra världsarv Höga Kusten ett måste. Längs Norrlandskusten, mellan Härnösand och Örnsköldsvik, finns världens högsta kustlinje med helt unika bevis på hur landet rest sig efter varje istid.

Hos oss slår du läger med människor från hela världen. Du väljer själv om du andas in naturen, dofterna och kulturen långsamt eller höjer pulsen i en spännande aktivitet. Oavsett vilket, törs vi lova att du tappar andan av den storslagna utsikten.

Välkommen till Höga Kusten!

Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014, som har till uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten - Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.