Gå direkt till innehåll
Marcus Strömsten på Höga Kusten Destinationsutveckling hoppas att många besökare och Högakustenbor laddar ner appen i sin mobil och upplever att den är ett bra verktyg för att lättare kunna utforska destination.
Marcus Strömsten på Höga Kusten Destinationsutveckling hoppas att många besökare och Högakustenbor laddar ner appen i sin mobil och upplever att den är ett bra verktyg för att lättare kunna utforska destination.

Pressmeddelande -

Nu lanseras Höga Kusten-appen

Höga Kusten Destinationsutveckling släpper i samarbete med Höga Kusten Turism en Höga Kusten-app som ska inspirera och informera såväl besökare som Högakustenbor om aktiviteter, boenden, evenemang och smakupplevelser i området. – Appen är en viktig del i vårt arbete med att skapa en bredare besöksservice och att besökaren ska kunna få turistisk information var den än befinner sig, förklarar Marcus Strömsten, ansvarig för Höga Kusten Destinationsutvecklings digitala närvaro.

Arbetet med att få appen klar för lansering har pågått sedan i höstas. Då appen är geografiskt anpassad visar den i första hand relevant information och tips från platsen och omgivningen där besökaren befinner sig.

– Kartor med vandringstips och utflyktstips har fått stort utrymme och det är också här mycket av jobbet ligger med att tracka och lägga in rätt koordinater. Många som besöker Höga Kusten är intresserad av vandring och vi har nu tillgängliggjort de flesta vandringsleder och utflyktstips digitalt med lättöverskådliga och informativa kartor, säger Marcus.

I appen finns lättöverskådliga och informativa kartor både över vandringsleder och olika utflyktstips. 

Tipsar om olika kultur- och temautflykter

I appen ges även flera tips på stads- och kulturvandringar samt utflyktstips på olika teman som till exempel bilnostalgi, grottguide, världsarvet och tusen år av mänskliga spår.

– Oavsett om du vill upptäcka Höga Kusten tillsammans med din familj, kompisgänget eller på egen hand är appen ett bra hjälpmedel för att snabbt och enkelt få tips på vad som finns att göra i din omgivning och i hela destinationen. Vi kommer allt eftersom att vidareutveckla appen med ännu fler utflyktstips och kartor. Appen innehåller även information för att planera resan. Användaren kan "favorisera" besöksmål och platser att besöka, hitta tidtabeller för båtar och bussar och se vart närmaste InfoPoint finns. Min förhoppning är att besökare och Högakustenbor laddar ner appen i sin mobil och upplever att den är ett bra verktyg för att lättare kunna utforska destination både nu i sommar och året runt.

Appen finns för både Android och Iphone och finns att ladda ner där appar finns.

Kolla in filmen om Höga Kusten-appen

För mer information:

Marcus Strömsten, Höga Kusten Destinationsutveckling, 076-115 05 47.

Mia Karlsson, VD Höga Kusten Destinationsutveckling, 070- 360 24 50.

Ämnen

Regioner


Tiotusen år av landhöjning

Tiotusen år av nya utsikter

Söker du naturupplevelser på riktigt hög nivå? Då är vårt vackra världsarv Höga Kusten ett måste. Längs Norrlandskusten, mellan Härnösand och Örnsköldsvik, finns världens högsta kustlinje med helt unika bevis på hur landet rest sig efter varje istid.

Hos oss slår du läger med människor från hela världen. Du väljer själv om du andas in naturen, dofterna och kulturen långsamt eller höjer pulsen i en spännande aktivitet. Oavsett vilket, törs vi lova att du tappar andan av den storslagna utsikten.

Välkommen till Höga Kusten!

Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014, som har till uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten - Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05