Gå direkt till innehåll
Koncepthotell för Hernö Gin med närhet till staden och havet.
Koncepthotell för Hernö Gin med närhet till staden och havet.

Pressmeddelande -

Nytt destinations- och upplevelsehotell i Höga Kusten

Hernö Gin förverkligar planerna på uppförandet av ett destinations- och upplevelsehotell på Kanaludden i Härnösand. Gestaltningen kommer att ske i form av ett koncepthotell som andas varumärket Hernö Gin och erbjuder boende i ca 120 rum. – Det är en fantastisk rolig och efterlängtad nyhet för Härnösand och hela Höga Kusten. Det finns ett stort behov efter fler bäddar i destinationen och jag gläds åt att en sådan stark aktör som Hernö Gin realiserar projektet, säger Mia Karlsson, VD Höga Kusten Destinationsutveckling.

Hotellet kommer att uppföras på Kanaludden i Härnösand och följa den nyligen antagna detaljplanen för området. Gestaltningen av hotellet kommer att gå i linje med konceptet Hernö Gin, andas känslan av Hernö Gin och Dala, samt erbjuda boende i cirka 120 rum. Med konferensavdelning, restaurang och bar erbjuder anläggningen en helhetsupplevelse för såväl arbete som rekreation centralt i staden med havsnära läge. Den totala investeringen beräknas till 125 miljoner kronor. Detta skriver Hernö Gin i ett pressmeddelande.

Patrik Attini, ägare av Hotell Södra Berget AB i Sundsvall och initiativtagare till hotelletableringen i Härnösand, har tillsammans med Hernö Gin tagit fram planen för byggnation och drift av hotellet på Kanaludden i Hernö Gins regi. Patrik intar en rådgivande mentorsroll där han ställer sin gedigna kunskap och branscherfarenhet till förfogande för projektet som han stödjer helhjärtat.

– Tack vare ett gediget förarbete av Patrik som är en mycket kompetent och driftig entreprenör, så är vi i dag en bra bit på väg i projektet. Att etablera ett destinations- och upplevelsehotell i Härnösand under Hernö Gins flagg, med stöd av ett starkt lokalt engagemang och näringsliv på orten, känns helt underbart. Det här är ett viktigt steg för att ytterligare sätta Härnösand och Höga Kusten på den internationella destinationskartan, säger Hernö Gins grundare och vd Jon Hillgren.

Ökar Höga Kustens attraktion året runt

– Höga Kusten är en av Sveriges snabbast växande destinationer och för varje år har behovet efter fler bäddar ökat. Förutom att destinationen får ett till hotell, får vi en aktör som är duktig på att arbeta med upplevelser. Tillsammans med Hernö Gins nya besöksanläggning med restaurang kommer Hernö Gin att kunna erbjuda både regionala, nationella och internationella besökare en helhetsupplevelse, fortsätter Mia Karlsson.

Hos det näringsägda Höga Kusten Turism känner man idag samma glädje och menar på att tack vare en drivkraftig entreprenör som vågar satsa får destinationen nu ytterligare en reseanledning året runt, och med det stärks attraktiviteten för Högakustenbor, besökare och näringsliv.

– Hernö Gin har haft en fantastisk utveckling och att det nu satsar på ett koncepthotell gynnar hela Härnösand och Höga Kusten, menar Mikael Englund, VD Höga Kusten Turism. 

För mer information:

Mia Karlsson, 070 – 360 24 05, VD Höga Kusten Destinationsutveckling

Mikael Englund, 070 – 518 99 10, VD Höga Kusten Turism

Jon Hillgren, 073-274 44 93, VD Hernö Gin

Ämnen

Regioner


Tiotusen år av landhöjning

Tiotusen år av nya utsikter

Söker du naturupplevelser på riktigt hög nivå? Då är vårt vackra världsarv Höga Kusten ett måste. Längs Norrlandskusten, mellan Härnösand och Örnsköldsvik, finns världens högsta kustlinje med helt unika bevis på hur landet rest sig efter varje istid.

Hos oss slår du läger med människor från hela världen. Du väljer själv om du andas in naturen, dofterna och kulturen långsamt eller höjer pulsen i en spännande aktivitet. Oavsett vilket, törs vi lova att du tappar andan av den storslagna utsikten.

Välkommen till Höga Kusten!

Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014, som har till uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten - Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05