Gå direkt till innehåll
Byberg Nordin är en av de drivande entreprenörerna bakom Världsarvsbussen.
Byberg Nordin är en av de drivande entreprenörerna bakom Världsarvsbussen.

Pressmeddelande -

I sommar är det premiär för Världsarvsbussen i Höga Kusten!

Många reser långt för att upptäcka det storslagna världsarv som vi Höga Kusten-bor har utanför dörren.

Med Världsarvsbussen reser man nu i sommar smidigt och klimatsmart till några av Höga Kustens pärlor. Upptäck Högakustenbron, Skuleberget, Skuleskogens nationalpark, Nordingrå och flera av våra fina fiskelägen. Du som vandrar Höga Kusten-leden kan enkelt hoppa av eller på bussen som går genom området. Världsarvsbussen är dessutom anpassad efter båttrafiken till Högbonden och Ulvön samt övrig busstrafik till området från Höga Kusten- kommunerna, Sundsvall och Umeå.

  • Det här är bra för alla Turismföretagare i hela Höga Kusten, säger Mikael Englund, verksamhetsledare på Höga Kusten Turism. Det gör det enklare att paketera våra upplevelser i världsarvet tillsammans med övriga aktörer i Höga Kusten.

Resa klimatsmart till och inom Höga Kusten.

Reser man från Stockholm kan man välja på Y-buss eller med tåg. Väl på plats kan man fortsätta med DinTur.

Detsamma gäller om man kommer från de norra delarna av Norrlandskusten.

  • Vi har ett arv att vårda – ett naturvärldsarv utsett av Unesco. Det känns då som klimatsmart och hållbart resande till och inom området ska vara en självklarhet, säger Mia Karlsson, vd på Höga Kusten Destinationsutveckling.

Mer information om Världsarvsbussen hittar du på hogakusten.com/varldsarvsbussen. Bussen trafikerar området under perioden 24/6-18/8.

Världsarvsbussen är resultatet av ett samarbete mellan kollektivtrafikmyndigheten, Region Västernorrland och Höga Kusten Destinationsutveckling/Höga Kusten Turism.

Världsarvsbussen möjliggör nu en resa till Skuleskogen – Sveriges näst vackraste plats när SJ:s resenärer fick välja alternativet till utlandsresan – mer om detta kan ni läsa här:

Svenskarnas svar på utlandssemestern

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Tiotusen år av landhöjning

Tiotusen år av nya utsikter

Söker du naturupplevelser på riktigt hög nivå? Då är vårt vackra världsarv Höga Kusten ett måste. Längs Norrlandskusten, mellan Härnösand och Örnsköldsvik, finns världens högsta kustlinje med helt unika bevis på hur landet rest sig efter varje istid.

Hos oss slår du läger med människor från hela världen. Du väljer själv om du andas in naturen, dofterna och kulturen långsamt eller höjer pulsen i en spännande aktivitet. Oavsett vilket, törs vi lova att du tappar andan av den storslagna utsikten.

Välkommen till Höga Kusten!

Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som bildades våren 2014, som har till uppgift att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten. Totalt är vi fyra kommuner som tillsammans jobbar för framtidens Höga Kusten - Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Höga Kusten Turism är det gemensamt näringslivsägda bolaget i området.

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05

Relaterat innehåll