Gå direkt till innehåll
Den nya styrelsen samlad för första konstituerande möte. Från vänster Ida Stafrin, Per Nylén, Malin Svanholm, Lillemor Edholm, Ida Skogström, Ingemar Wiklander och Roger Johansson. På bilden saknas Peter Byström.
Den nya styrelsen samlad för första konstituerande möte. Från vänster Ida Stafrin, Per Nylén, Malin Svanholm, Lillemor Edholm, Ida Skogström, Ingemar Wiklander och Roger Johansson. På bilden saknas Peter Byström.

Nyhet -

Ny styrelse i Höga Kusten Destinationsutveckling.

2014 bildades Höga Kusten Destinationsutveckling - och det var nu dags för den 5:e årsstämman för bolaget. Valda stämmodelegater från respektive kommun, godkände årsredovisningen onsdagen den 5 juni och fick en dragning om områden och punkter som dels har genomförts, samt vad som ligger framöver för den nya styrelsen.

Antalet gästnätter ökade 2018 i Höga Kusten för 8:ende året på rad, och siffran kom nu över 600 000st. Ökningen beror bl a på det stategiska arbetet med varumärket, samt enskilda entreprenörers genombrytning på marknaden. O-ringen Höga Kusten var mycket lyckat, och var enskilt det absolut största evenemanget i Höga Kusten under 2018. Det goda samarbetet med Höga Kusten Turism, där det under året skrevs ett samarbetsavtal är ytterligare en framgångsfaktor.

Efter årsstämman var det dags för det första konstituerande styrelsemötet för de nyinvalda. Till ordförande på två år valdes Per Nylén,S kommunalråd i Örnsköldsviks Kommun. Ida Stafrin, oppisitionsråd C Kramfors Kommun valdes till vice ordförande. Övriga ledamöter i styrelsen är:

Lillemor Edholm,  S Sollefteå

Roger Johansson, Vi Sollefteå

Malin Svanholm, S Kramfors

Ingemar Wiklander, KD  Härnösand

Ida Skogström, M Härnösand

Peter Byström, M Örnsköldsvik

Den nya styrelsen övertar verksamhetsplanen 2019 som är påbörjad av den avgående styrelsen, men under hösten kommer arbetet med en ny strategi initieras.

Höga Kusten som besöksområde står inför en ny högsäsong. En säsong som har börjat mycket bra, och tidigare än föregående år. Flera av våra besöksanläggningar har vittnat om fullbeläggning under de tidiga helgerna, två av Birka Cruises ankomster har redan klarats av, och många nya produkter finns nu ute på marknaden. Höga Kusten Turistservice har öppnat upp Turistcentrat vid Höga Kusten Hotellet, och sommarpersonalen har utbildats och börjar nu serva de tillresande samt våra 45 Infopoints ute i området.

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Mia Karlsson

Mia Karlsson

Presskontakt VD Höga Kusten Destinationsutveckling 070 - 360 24 05

Relaterat innehåll