Gå direkt till innehåll

Ämnen: Klimatfrågor

Nu lanseras elbilskonceptet E-go i Örnsköldsvik och förhoppningsvis sprider sig möjligheten till hela destinationen.

Ny möjlighet att resa hållbart i Höga Kusten

Från och med februari kan fler boende och besökare i Höga Kusten resa hållbart i kombination med kollektivtrafiken. En mobilitets- och bildelningstjänst som gör det möjligt att hyra nyckellösa elbilar på flera platser i Örnsköldsvik och förhoppningen är att möjligheten ska spridas i hela Höga Kusten.
Besöksnäringen i Höga Kusten har i sin strategi att vara helt koldioxidneutral till 2030. Det h

Nu går det att ladda sin elbil i Gullvik. På bilden: Kommunalråd Per Nylén, Joel Libell Höga Kusten Destinationsutveckling, Robert Lindström projektledare för Vattenfall Eldistribution.

Ladda din elbil i Höga Kusten i sommar

Elbilarna blir alltfler i Sverige och antalet hemestrande svenskar förväntas öka. Därför har Örnsköldsviks kommun med partners beslutat sig för att möta efterfrågan av elbilsladdning med hjälp av Vattenfall samtidigt som de medverkar i ett testprojekt. Genom ett mobilt batterilager vid Gullviks Havsbad kommer invånare och besökare snabbt kunna ladda sina elbilar vid en av Höga Kustens finaste sand

De fyra kommunerna i Höga Kusten vill ta klimatomställningen en nivå till.

Höga Kusten ska bli klimatneutralt 2030

De fyra kommunerna i Höga Kusten vill ta klimatomställningen en nivå till. Tillsammans ansöker de om att bli en av Viable Cities 20 pionjärstäder och skynda på omställningen för att bli klimatneutrala till 2030. Arbetet ska ha fokus på tre områden: en hållbar destination, företagens hållbara omställning och att mobilisera medborgarnas kraft.
− Genom att samverka mellan kommunerna i Höga Kusten