Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

All time high för Höga Kusten

All time high för Höga Kusten

​För första gången någonsin har vi stigit över 300 000 gästnätter (304 000) under en sommar! Det är en ökning +6,9% och +20 000 gästnätter jämfört med 2015. Campingen är det som ökar mest med +12.1%.

Höga Kusten mot nytt sommarrekord!

Höga Kusten mot nytt sommarrekord!

​Besöksnäringen i Höga Kusten vittnar om att man för 6:e året i rad går mot rekordomsättning och fler besökare än tidigare år. ’Det är oerhört glädjande, och viktigt för utvecklingen av destinationen, att den snabba tillväxt vi har upplevt hittills inte avtar utan att denna positiva trend fortsätter även i år.’ – säger Peter Holmqvist, VD för Höga Kusten Destinationsutveckling AB.

Världspremiär för Höga Kusten kryssningar från Stockholm

​Aldrig förr har det hänt... och inte så snabbt..... Orden kommer från Birka Cruises biljettförsäljning. De två planerade turerna upp till Höga Kusten, blev rekordsnabbt slutsålda i vintras - och ledningen bestämde direkt att sätta in ytterligare en tur. Det tog inte lång tid - innan även den var slutsåld.

Höga Kusten storsatsar på värdskap.

​Höga Kusten ska bli vida känt för sitt goda värdskap. Bakom satsningen ligger kommunernas utvecklingsbolag Höga Kusten Destinations-utveckling AB och näringslivsägda Höga Kusten Turism AB som gemensamt har identifierat värdskap som en betydelsefull konkurrensfaktor för destinationen.

Birka Cruises satsar på Höga Kusten

Birka Cruises satsar på Höga Kusten

​– Nu ger vi svenska resenärer en chans att uppleva den vackra Norrlandskusten på ett helt nytt sätt. Under vår kryssning går vi bland annat inomskärs i fyra timmar från Härnösand upp till Örnsköldsvik via Högakustenbron, Ulvön och Trysunda. Det är första gången någonsin ett kryssningsfartyg går den rutten, säger Marcus Hammarström, marknadschef Birka Cruises.

Höga Kusten når TV-tittare i 114 länder

Höga Kusten når TV-tittare i 114 länder

Den 15-16 april visas Höga Kustens spännande matkultur upp för cirka 80 miljoner TV-tittare i 114 länder. Då sänds avsnittet i serien Tareq Taylor´s Nordic Cookery på BBC Lifestyle, som spelades in under stjärnkockens besök i världsarvet förra sommaren. Han åkte då runt, träffade inspirerande människor, upplevde unika besöksmål och lagade mat utomhus på lokala råvaror.