Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

2021 – ett nytt rekordår för Höga Kusten

2021 – ett nytt rekordår för Höga Kusten

I dagarna publiceras den officiella inkvarteringsstatistiken och i Höga Kusten är vi stolta att få redovisa ännu ett nytt rekord. Destinationen noterar totalt 614 899 gästnätter vilket motsvarar en ökning med på ca 5 000 gästnätter mot all time året 2019.

De två senaste åren har varit skakiga och besöksnäringen har fått leva med en stor osäkerhet. Lyckligtvis har Höga Kustens erbjudande om

Bakre raden från vänster: Joel Libell, Cecilia Lideskog, Mikael Englund, Andreas Olsson, Maria Lundkvist, Marcus Strömsten. Främre raden: Louise Nordlander, Mia Karlsson och Katrin Larsson.

Från oss alla på Höga Kusten Destinationsutveckling – tack för fina samarbeten under 2021

Det börjar bli dags att lägga året 2021 till handlingarna och blicka mot 2022. För oss som har förmånen att jobba med utvecklingen av besöksnäringen i Höga Kusten – har vi genom destinationens nya besöksnäringsstrategi – tagit sikte ännu längre fram.
Tillsammans med näringen, kommunerna, Länsstyrelsen Västernorrland och Region Västernorrland har vi under året bestämt hur vi vill att Höga Kuste

Högakustenbron med omnejd är ett viktigt nav i vår destination som nu kommer att bli än mer attraktivt och tillgängligt.

Rasta storsatsar i Höga Kusten

Rasta vill etablera sig vid Högakustenbrons södra brofäste. Där vill de bygga restaurang, mötesplats, hotell och ställplatser för både husbilar och yrkestrafik. Anläggningen ska bli en knutpunkt och ligga i ett område precis där E4:an och riksväg 90 möts. –Vi välkomnar Rasta att dela vår lägereldskänsla och drivkraft att alltid sträva en nivå till. Högakustenbron med omnejd är ett viktigt nav i vå

Viking Line fortsätter att utöka sin satsning på kryssningar till Höga Kusten.

Viking Line gör fler resor än någonsin till Höga Kusten

Idag lanserar Viking Line sitt kryssningsutbud för 2022 – och hela åtta gånger anlöper Viking Line till Härnösand och Höga Kusten. Redan den 17 april startar säsongen med en påskkryssning. Därefter blir det två turer i maj, en i juni och sedan avslutas säsongen med fyra kryssningar på tema kräftfest i september. 
– Att Viking Line utökat antalet turer och kör under en längre period ligger helt

Sommarturismen når nytt all time high i Höga Kusten

Sommarturismen når nytt all time high i Höga Kusten

Juli var en rekordmånad för de kommersiella gästnätterna i Höga Kusten. När Tillväxtverket i dagarna publicerade den officiella inkvarteringsstatistiken för augusti kunde besöksnäringens aktörer i Höga Kusten glädja sig åt ytterligare en fantastisk månad. Destinationen noterar totalt 359, 619 kommersiella gästnätter för juni, juli och augusti, vilket är nytt all time high.

–Jämfört med reko

Precis som i Sverige upplever Sydkorea en stark outdoortrend med många som på olika sätt vill njuta av naturen.

Delegation på väg till Sydkorea – ”Nya möjligheter inom hotell och outdoor”

I dag reser Höga Kusten Destinationsutveckling och High Coast Invest till Sydkorea för att fortsätta det samarbete som inleddes i augusti. Då signerade hotelljätten Sono Group ett långsiktigt samarbetsavtal kring en stor satsning i Höga Kusten och Sundsvallsregionen.
– Vi för redan affärsdialoger med ett antal regionala företag tillsammans med Sono. Under resan kommer vi att få se och lära mer

Tack vare målinriktat arbete är Sollefteå kommun Sveriges fjärde bästa friluftskommun.

Höga Kusten har friluftsliv på hög nivå

När Naturvårdsverket släpper sammanställningen av Sveriges friluftskommuner för 11:e året i rad visar kommunerna i Höga Kusten tillsammans en riktigt hög nivå. Av Sveriges 290 kommuner hittas samtliga fyra Höga Kusten-kommuner bara fem poäng från förstaplats. Sollefteå, Örnsköldsvik, Härnösand och Kramfors kommun finns alla bland de 55 bästa i landet och långt över Sveriges genomsnitt.
I år lyf

Rekordjuli i Höga Kusten

Rekordjuli i Höga Kusten

Sommaren 2021 har gått mot sitt slut och den fantastiska hösten är här. Besöksnäringen i Höga Kusten var ordentligt rustad efter fjolårets högsäsong och känslan under sommaren var också starkt positiv hos många av våra entreprenörer. När sommarsiffrorna nu börjar presenteras ser vi att känslan av rekordsiffror i juli var korrekt.

– Det känns härligt att det vi anat hela tiden nu har blivit

MV Artania är på väg upp mot Örnsköldsviks hamn, Höga Kusten

Välkommen MV Artania till Örnsköldsvik, Höga Kusten!

Örnsköldsvik välkomnar det tyska kryssningsfartyget MV Artania till Höga Kusten söndag den 25 juli. Två veckor tog det för resan att bli utsåld efter att Sverige hamnat på Tysklands ”gröna lista”. 
– Vi vet att den tyska marknaden gillar det vi har att erbjuda och verkligen vill uppleva vår natur - med världsarvet som unique selling point, säger Mia Karlsson, vd för Höga Kusten Destinationsutve

Sommaren 2021 bjuder på nya upplevelser i Höga Kusten!

Sommaren 2021 bjuder på nya upplevelser i Höga Kusten!

Sommaren är här och trots att vår payoff säger "Established 10 000 years ago" bjuder Höga Kusten-sommaren 2021 på många nyheter och förfinade upplevelser.
Nyinvigda Skulebergets Linbana ger alla möjligheten att ta sig upp till toppen av Skuleberget och över världens högsta marina gräns.  Världsarvsbussen bidrar till en hållbar destination och ger dig en bättre vandringsupplevelse. Under period

I augusti och september besöker det  tyska kryssningsrederiet Hapag Lloyd Härnösand och Höga Kusten vid tre tillfällen.

Tyskt kryssningsfartyg tar hamn i Höga Kusten

Det tyska kryssningsrederiet Hapag Lloyd har bokat in tre kryssningar till Härnösand och Höga Kusten i augusti och september. Fartygen går året runt till jordens alla hörn, bland annat Antarktis, och nu är alltså även Höga Kusten med på listan.

Visa mer