Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Aldrig förr har så många besökt Höga Kusten!

I dagarna gläder sig besöksnäringen i Höga Kusten åt ännu ett rekord. Destinationen noterar totalt 347,887 gästnätter vilket är nytt all time high. Sommar-turismen ökar därmed för 9:e året i rad! Totalt besöker nu fler turister Höga Kusten bara under sommarmånaderna juni, juli och augusti än under hela året 2010, då antalet gästnätter motsvarade 337 760.

Aktuellt i Höga Kusten

Aktuellt i Höga Kusten

Landsbygdskonferens, världskongressen Adventure Travel World Summit 2019 och workshop kring framtidens värdskap är bara några av de härliga möten och nätverksträffar som vi på Höga Kusten Destinationsutveckling deltagit i under de senaste veckorna. Vi gläds också åt nyheten att Mark- och miljödomstolen ger klartecken till ett hotell på Kanaludden, Härnösand. – Mycket roligt! Den stora tillväxten

Vinnarna i Årets Landsbyggare Höga Kusten 2019. Från vänster: Mats Löfroth, Ingrid Dahlgren, Julia Winberg, Karin Jansson, Malin Spjuth, representanter för föreningen Urkult, Elin & Mattias från Hernö Gin och Robin Hörnkvist. Bild: Mattias Forssell.

Grattis alla vinnare av Årets Landsbyggare Höga Kusten!

Vinnarna i det prestigefyllda priset Årets Landsbyggare Höga Kusten utsågs igår under festliga former på Björkudden Hotell & konferens. Årets Landsbyggare är ett årligt pris för någon som har gjort en insats för att skapa en levande landsbygd i Höga Kusten och visat på en positiv bild av entreprenörsklimatet genom sitt entreprenörskap eller på annat vis. Priset utses i fyra olika kategorier.

Klartecken gett till hotellbygge på Kanaludden, Härnösand

Klartecken gett till hotellbygge på Kanaludden, Härnösand

Det planerade destinationshotellet på Kanaludden i Härnösand är nu ett stort steg närmare att bli verklighet. Mark- och miljööverdomstolen skriver i sin dom att ett hotellbygge inte påtagligt skadar riksintresset för kulturmiljö. Domstolens beslut kan inte överklagas och innebär alltså att det planerade destinationshotellet kan byggas.

Det händer i Höga Kusten!

Vi arbetar hela tiden med att driva besöksnäringen i Höga Kusten framåt. Med mål om 800 nya jobb inom branschen till 2025. Förra veckan hände det flera spännande aktiviteter och evenemang i Höga Kusten som vi gärna vill berätta lite kort om. I skrivandets stund befinner vi också mitt i en högintensiv, rolig och strategisk viktig vecka för den fortsatta utvecklingen av destinationen.


Re

Årets Landsbyggare är ett årligt pris som Leader Höga Kusten delar ut till den/de som har gjort en insats för att skapa en levande landsbygd i Höga Kusten och visat på en positiv bild av entreprenörsklimatet. Fotograf: Marléne Nilsén

​Finalister till Årets Landsbyggare 2019 utsedda

Nu är finalisterna till det prestigefyllda priset Årets Landsbyggare 2019 i fyra kategorier utsedda. Det är tredje gången som Leader Höga Kusten uppmärksammar landsbygdens hjältar i Höga Kusten. De drivna företagarna och människorna som sätter området på kartan och som driver utvecklingen framåt. Landsbyggarna – de som bygger landet!

Unika naturvärden i harmoni med god smaker och ett rikt kulturarv lockar utländska journalister att besöka Höga Kusten.

Höga Kusten står högt i kurs hos journalister från hela världen

Höga Kusten blev vald som en av de hållbara naturupplevelser över hela Sverige som ska ge ett smakprov på svensk natur och livsstil när över 700 internationella researrangörer, medier och andra naturspecialister kommer till Sverige i september. Då genomförs världskongressen Adventure Travel World Summit i Göteborg med Visit Sweden, Tillväxtverket och flera svenska turistorganisationer som värdar.

 Anna, David och Berit Nilsson gläds över nomineringen till Stor Turismpriset 2019.  Fotograf: Håkan Nordström

Gårdsbutiken i Höga Kusten nominerad till Stora Turismpriset 2019

Familjeägda Gårdsbutiken i Nordingrå, Höga Kusten är ett av destinationens främsta besöksmål och lockar varje säsong tiotusentals besökare. Med ett brett utbud av inredning, blommor och egenproducerade delikatesser samt en restaurang och café lockar de både lokalbor, nationella och internationella besökare. 
– Gårdsbutiken är goda ambassadörer för Höga Kusten och landsbygden. Med ett gott värds

Eija och Mika Kortesaari från Norrfridnaturbruk har skapat sina drömliv som Landsbyggare i Höga Kusten – något de delat med sig av i Leader Höga Kustens satsning "Vi Landsbyggare".

Leader Höga Kustens satsning "Vi Landsbyggare" nominerad till Placebrander of the Year

Förra året vann FriluftsByn i Höga Kusten Placebrander of the Year. Ett pris som delas ut för stora insatser inom platsutveckling och platsmarknadsföring. Nu har Höga Kusten återigen chansen att vinna det ärofyllda priset. Denna gång via Leader Höga Kustens satsning "Vi Landsbyggare" vars syfte är att stärka den positiva bilden av landsbygden och visa på dess drivkraft. – Priset talar sitt tydliga

Arena Höga Kusten Inland kommer ge nya produkter på "hyllan"

Tillväxtverket har beslutat att stödja inlandsprojektet Arena Höga Kusten Inland. För att stärka besöksnäringen i Junsele- och Västraområdet kommer de under de närmaste tre åren arbeta för att skapa fler anledningar till varför turister, så väl nationella som internationella ska lockas med unika upplevelser vad gäller natur och smak upplevelser !

Skule Naturscen lockar 10 000 tals besökare varje sommar - i sommar kommer bl a Laleh, Weeping Willows och Diggiloo till denna vackra plats.

Det händer i Höga Kusten!

I helgen öppnar High Coast Whiskyfestival upp dörrarna för sin årliga Whiskyfestival - på fredagskvällen gästar Moneybrother scenen! På plats finns också Hernö Gin och på programmet finns härliga upplevelser att boka i sann Höga Kusten-anda. Evenemangen avlöser varandra i Höga Kusten och hela listan vad som händer hittar du här: https://www.hogakusten.com/evenemang

Den nya styrelsen samlad för första konstituerande möte. Från vänster Ida Stafrin, Per Nylén, Malin Svanholm, Lillemor Edholm, Ida Skogström, Ingemar Wiklander och Roger Johansson. På bilden saknas Peter Byström.

Ny styrelse i Höga Kusten Destinationsutveckling.

Den 5 juni hade Höga Kusten Destinationsutveckling AB årsstämma på Hotell Höga Kusten. Stämman förflöt bra, och nu är det dags för en ny styrelse att driva den strategiska utvecklingen av besöksnäringen vidare !

Visa mer