Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Byberg Nordin är en av de drivande entreprenörerna bakom Världsarvsbussen.

I sommar är det premiär för Världsarvsbussen i Höga Kusten!

Med Världsarvsbussen reser man nu i sommar smidigt och klimatsmart till några av Höga Kustens pärlor. Vandrare på Höga Kusten-leden kan enkelt hoppa av eller på bussen som dessutom är anpassad efter båttrafiken till Högbonden och Ulvön samt övrig busstrafik till området från Höga Kusten- kommunerna , Sundsvall och Umeå.

Birka Cruises tar hamn i Höga Kusten i år igen!

​Rekordstor efterfråga på Birka Cruises kryssningar till Höga Kusten! Det här är fjärde sommaren i rad som kryssningsfartyget besöker världsarvet. Nyheter inför sommaren är bland annat en historiekryssning i Höga Kusten och Ådalen, och en vandringstur runt Härnöns kust.

Mikael Englund är ny verksamhetsledare för Höga Kusten Turism. – Det känns jättekul! Jag ser fram emot att tillsammans med medlemsföretagen och det offentliga arbeta för att ännu fler nationella och internationella besökare hittar till Höga Kusten.

Mikael Englund är ny verksamhetsledare för Höga Kusten Turism

I början på april tillträdde Mikael Englund som verksamhetsledare för Höga Kusten Turism. Tillsammans med ca 80 medlemsföretag kommer han att arbeta med att stärka varumärket Höga Kusten och skapa säljbara upplevelser i destinationen. – Jag älskar verkligen den här platsen och ser fram emot att tillsammans med företagen fortsätta marknadsföra destinationen och locka ännu fler besökare till Höga Ku

Tack för allt vi tillsammans åstadkommit i Höga Kusten!

Tack för allt vi tillsammans åstadkommit i Höga Kusten!

Det är med stor stolthet, glädje och en aning vemod jag skriver dessa rader. Den resa vi i Höga Kusten tillsammans har påbörjat har varit en av mina livs bästa resor.
När vi startade 2012 hade jag och mina kollegor en stor tro och stark kärlek till Höga Kusten. Vi visste att om vi fyra kommuner samarbetar, tänker bortom kommungränser, kan Höga Kusten lyftas till höga höjder. Intresset för vårt

Energipåfyllning  ute på klipporna vid Lotsstugan, Härnösand, Höga Kusten

Hon ska leda Höga Kusten Destinationsutveckling till nya framgångar !

Nu är det klart vem som blir Höga Kusten Destinationsutvecklings nya vd efter att Peter Holmqvist går i pension under mars. Mia Karlsson från Sollefteå, idag ansvarig för Höga Kusten Turism, tar över uppdraget från och med 1 april 2019. – Jag är otroligt glad över det förtroende jag har fått och jag ser fram emot att fortsätta utveckla det fina arbete Peter har byggt upp, säger Mia Karlsson.

Andreas Olsson är Höga Kusten Destinationsutvecklings första exportsäljare. – Fantastiskt kul! Jag är taggad inför jobbet och för att jobba åt en av Sveriges snabbast växande destinationer.

Han ska lyfta Höga Kusten internationellt

Andreas Olsson är Höga Kusten Destinationsutvecklings första exportsäljare. Intresset var stort och valet föll på en person med gedigna kontakter och erfarenhet av internationell paketering. Han kommer att stödja turismföretagen i Höga Kusten till att bli exportmogna och ta fram en hållbar strategi för att hur vi ska kunna locka ännu fler internationella besökare till destinationen.

Höga Kusten samarbetar med YrkesAkademin/Yrkeshögskolan

Besöksnäringen räknas som världens snabbast växande näring med visioner om att fördubblas till 2025. I Höga Kusten pratar vi om 800 nya jobb till samma år. För att klara detta måste arbetsmarknaden möta efterfrågan. I januari 2019 tar Höga Kusten Destinationsutveckling en aktiv roll i ledningsgruppen för distansutbildningen ”Affärsutvecklare Besöksnäring” på YrkesAkademin i Ö-vik.

Fler utländska turister ska hitta till Höga Kusten!

Fler utländska turister ska hitta till Höga Kusten!

Besöksnäringens aktörer i Höga Kusten gläds idag åt att Strukturfondspartnerskapet Mellersta Norrland har valt att bifalla destinationens ansökan om EU-finansiering för projektet ”Höga Kusten på export”. Den offensiva satsningen som nu påbörjas ska leda till ökad exportmognad inom destinationen och i sin tur stärka Höga Kustens konkurrenskraft på utvalda internationella marknader.

Maria Lundkvist, verksamhetsledare på Höga Kusten Turistservice, ser fram emot att prata om turistservicens utveckling på Visitas Destinationsdagar.

Höga Kusten inbjuden att prata på Visitas Destinationsdagar i Stockholm

Fler och fler destinationer anpassar sin turistservice efter besökarnas behov. Höga Kusten var tidigt ute i detta förändringsarbete med att skapa en ny och gemensam turistservice för hela destinationen. Maria Lundkvist, verksamhetsledare för Höga Kusten Turistserivce, är nu inbjuden att prata på Visitas Destinationsdagar i Stockholm om den resa Höga Kusten gjort.

En av Sveriges största campingkedjor vill satsa i Härnösand och Höga Kusten

First Camp, en av Sveriges största campingkedjor, får chansen att bygga Höga Kustens nya friluftsdestination med camping och aktiviteter vid Smitingens havsbad. – First Camps planer stämmer väldigt väl överens med vår vision för Smitingen, säger Uno Jonsson, tillväxtchef i Härnösands kommun.

O-Ringen Höga Kusten – en ekonomisk succé

I dagarna presenterades den turistekonomiska rapporten för O-Ringen Höga Kusten 2018 och tävlingen gav rejält klirr i kassan för Örnsköldsvik och Höga Kusten. Drygt 129 miljoner spenderade besökarna under tävlingsveckan. – Det är jättefina siffror för Höga Kusten och pengar som är spenderade i stora delar av destinationen, säger en nöjd Mia Karlsson på Höga Kusten Destinationsutveckling.

Visa mer