Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Sommarturismen når nytt all time high i Höga Kusten!

När Tillväxtverket i dagarna publicerade den officiella inkvarteringsstatistiken kunde besöksnäringens aktörer i Höga Kusten glädja sig åt ännu ett nytt rekord. Destinationen noterar totalt 334,997 gästnätter vilket är nytt all time high. Sommar-turismen ökar därmed för 8:e året i rad!

O-Ringen Höga Kusten får högsta betyg av deltagarna!

​Nu i dagarna kom siffrorna för deltagarnöjdheten för O-Ringen Höga Kusten 2018. Deltagarna har gett tävlingarna de högsta omdömena sedan mätningarna började 2008. Deltagarnöjdheten tar också upp områden som bland annat helhetsintryck, känslomässig upplevelse och valuta för pengarna och även här toppar O-Ringen Höga Kusten och slår snittvärdena de senaste fem åren i samtliga kategorier.

Urkult kan vinna Stora Turismpriset!

Urkult är länets kandidat till Stora Turismpriset 2018. Det stod mellan Magasin Höga Kusten, Aktivera i Sundsvall och Urkult. Tre kandidater som alla bidrar till länets besöksnäring. – Det är extra roligt att två av de tre nominerade har koppling till Höga Kusten-området. Höga Kusten är en av Sveriges snabbast växande destinationer, säger Mia Karlsson på Höga Kusten Destinationsutveckling.

Oringen Höga Kusten 2018 är över. Närmare 20 000 orienterare har lämnat Höga Kusten för denna gång- men magkänslan säger mig att de kommer tillbaka !

"After" Oringen Höga Kusten 2018

Oringen Höga Kusten 2018 har avslutats med idel ädel lovord till arrangörna, Örnsköldsviks som tävlingsort och Höga Kusten som besöksmål. Vädret visade sig från sin bästa sida - och den sjö/havsstrand i närhet till Örnsköldsvik som inte fått ett besök under Oringen veckan - finns inte !! Oringen är i grunden en tävling - men en chans att visa upp ett område - och som vi visade upp oss !!!!

Nytt turismprojekt i Kvarkenregionen

Nytt turismprojekt i Kvarkenregionen

Från och med augusti 2018 driver Kvarkenrådet tillsammans med Höga Kusten Destinationsutveckling ett treårigt projekt för att tillsammans locka fler besökare till Kvarkenregionen. Projektet går under namnet Destination Kvarken. Bl.a. ska det mediala intresset för Destination Kvarken väckas för att få större synlighet, både hos researrangörer, men även hos slutkund på prioriterade marknader.

Nu blir vi ännu fler som för Höga Kusten ut i världen

Under Box Whiskyfestivalen 29 och 30 juni bytte företaget namn till High Coast Distillery. Från Höga Kusten Destinationsutvecklings sida ser man positivt på namnbytet och att allt fler verksamheter kopplar sitt varumärke till destinationen Höga Kusten.

Birka Cruises premiärkryssning till Höga Kusten

Birka Cruises långkryssningssäsong inleds med en tvådygnskryssning till Höga Kusten. Idag den 28 maj är det dags för den första av årets fem kryssningar till världsarvet med ankomst till Härnösand den 29 maj kl 08.30.
I sommar utökar rederiet de populära kryssningarna till Höga Kusten från fyra till fem. På morgonen den 29 maj kan boende och besökare för första gången i år se det 177 meter lång

Hösten 2015 var stjärnkocken Tareq Taylor i Höga Kusten och gav massor av inspiration till matlagning utomhus.

Premiär för SM i utomhusmatlagning i Höga Kusten

SM i utomhusmatlagning syftar till att lyfta utomhusmatlagning samt lokala råvaru- och livsmedelsproducenter som finns i området. Tävlingen arrangerades första gången 2016 och konceptet blev snabbt en succé. Nu laddar vi inför att introducera tävlingen på Box Destilleri i Bjärtrå den 11 augusti. Och med destinationens fantastiskt storslagna och inspirerande natur – kombinerat med unika lokala råv

Nytt turismrekord i Höga Kusten

Nytt turismrekord i Höga Kusten

När det i dagarna görs ett preliminärt bokslut över årets turismsommar i Höga Kusten, så kan destinationen glädja sig åt ännu ett nytt rekord. Andelen utländska gästnätter når med 21,9% en ny toppnotering. Det är oerhört glädjande, och precis i linje med det vi alla tillsammans strävar efter, nämligen att Höga Kusten ska bli en internationellt gångbar destination.

Nu lyfter vi Höga Kustens smaker

Nu lyfter vi Höga Kustens smaker

Länsstyrelsen har beviljat medel för projektet ”Framtidens smakdestinationer” med fokus på att utveckla smak-upplevelserna som en del av besöksnäringen. Mat- och smak-upplevelsen blir alltmer viktig för våra besökare och nu får vi möjlighet att utveckla området ännu mer.

Höga Kusten satsar nu långsiktigt

Höga Kusten satsar nu långsiktigt

Samarbetsavtalet mellan Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsviks kommuner gällande besöksnäringsfrågor löper ut per 2017-12-31. Efter tre års samarbete kring besöksnäringsfrågor via Höga Kusten Destinationsutveckling AB väljer nu kommunerna att permanenta verksamheten.

Birka Cruises fortsätter satsning på Höga Kusten

Birka Cruises fortsätter satsning på Höga Kusten

Sveriges enda renodlade kryssningsrederi fortsätter succén med kryssningar till Höga Kusten. Till sommaren 2017 utökas antalet kryssningar från tre till fyra. Flera nya utflykter står också på programmet.

Visa mer