Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Höga Kusten ska stå stark när vardagen återvänder. Därför har Höga Kusten Destinationsutveckling tagit fram ett omfattande utvecklingsprogram som syftar till att mildra effekterna av pandemin och att utveckla företagen med nya och starkare produkter.

Höga Kustens företag miljoninvesterar

Det råder annorlunda tider i vår värld just nu, både på det nationella och på det personliga planet. Höga Kusten Destinationsutveckling, som dagligen arbetar med att utveckla besöksnäringen i Höga Kusten, har därför ställt om arbetet i det korta perspektivet. Tack vare snabba beslutsgångar hos styrelsen för Höga Kusten Destinationsutveckling och regionpolitiker lanserades i fredags ett omfattande

Vad gör vi i Höga Kusten just nu

Vad gör vi i Höga Kusten just nu

– Jag vill börja med att uttrycka förståelse, empati och full respekt för den situation som besöksnäringen, övrigt näringsliv och invånare runt om i hela världen just nu befinner sig i. Oro kring sjukdom eller sitt företags fortsatta existens är vardag för allt för många i denna stund. Vi kommer alla ha olika roller i det fortsatta scenariot. Med dessa rader vill jag förmedla vad Höga Kusten Desti

Anne Adsten, Jämtland Härjedalen Turism, och Maria Lundkvist, Höga Kusten Turistservice, är två av medlemmarna i Visitas Råd för Besöksservice som medverkar i den nya digitala utbildningen för ökat värdskap i Sverige.

Jippi! Fler besöker Höga Kusten under hela året

Markägarträff, ny digital värdskapsutbildning och nya rekord för antalet gästnätter i Höga Kusten. 2020 har börjat starkt och arbetet med att få fler att besöka Höga Kusten under fler säsonger börjar ge resultat. Sedan 2010 har gästnätterna ökat med fantastiska 66 procent –vilket bekräftar att Höga Kusten är en av Sveriges snabbast växande destinationer.
I början på februari hölls en stor markä

2019 – ett nytt rekordår för turismen i Höga Kusten!

2019 – ett nytt rekordår för turismen i Höga Kusten!

Idag publiceras den officiella inkvarteringsstatistiken och i Höga Kusten är vi stolta att få redovisa ännu ett nytt rekord. Destinationen noterar totalt 636,497 gästnätter, en ökning med 22% mot tidigare all time high. Sedan 2010 har gästnätterna nu ökat med storslagna 66% vilket bekräftar varför Höga Kusten ofta i nationella sammanhang omtalas som ”Sveriges snabbast växande destination”.

2020 – ett nytt decennium väntar

2020 – ett nytt decennium väntar

Vi på Höga Kusten Destinationsutveckling blickar tillbaka på förra decenniet med mer än en fördubbling av gästnätter, fler och starkare entreprenörer i Höga Kusten – och ett starkare varumärke än någonsin.

Övre raden från vänster: Andreas Olsson, Mia Karlsson, Louise Nordlander, Cecilia Lideskog, Maria Lundqvist och Marcus Strömsten. På bilden saknas Maarja Edman, Katrin Larsson och Elina Flink.

​Från oss alla på Höga Kusten Destinationsutveckling – tack för fina samarbeten under 2019!

Tack vare nära samarbeten med alla våra parter har vi under 2019 tagit emot fler besökare än någonsin. Vi är stolta över att Höga Kusten är en av Sveriges snabbast växande destinationer och vi gläds åt en toppnotering på 347 887 gästnätter under juni, juli och augusti. Allt fler utländska besökare hittar till oss och de utländska gästnätterna har ökat med 14,7 procent. Läs mer i vårt pressmeddela

Skulebergets utveckling säkrad!

Glädjen var stor hos både det offentliga och privata när EU:s Strukturfondspartnerskap i Mellersta Norrland idag meddelade att Kramfors kommun får genom sin ansökan om 19 miljoner kronor till en fortsatt utveckling av Skuleberget. Målet är nu att Kramfors kommun tillsammans med lokala aktörer ska utveckla Skuleberget till Sveriges bästa friluftsdestination.
– Otroligt roliga nyheter som visar a

På gång i Höga Kusten

2019 går mot sitt slut och vi ser alla fram emot jul och ljusare tider igen! Senhösten innebär en hel del analys, både med sikte i backspegeln, men framför allt framåt. Vi har under de senaste veckorna fått dela med oss av en attitydundersökning gällande ökande turism hos invånarna i Höga Kusten samt en gästundersökning som ger vårt område fantastiska betyg. 
Att få visa upp Höga Kusten under f

Birka Cruises gör fler resor än någonsin till Höga Kusten

Birka Cruises fortsätter att utöka sin satsning på kryssningar till Höga Kusten. 2020 angör kryssningsfartyget till Härnösand och Höga Kusten sex gånger jämfört med fem under sommaren som gick. Några nya utflykter står också på programmet.

Höga Kustens besökare är supernöjda!

7 av 10 besökare i Höga Kusten rekommenderar andra att besöka destinationen. Höga Kusten lever också väl upp till besökarnas förväntningar, visar en ny gästundersökning som Research One gjort på uppdrag av Region Västernorrland. Samtidigt ökar antalet besökare till destinationen för 9:e året i rad visar gäststatistiken för sommaren.

Tummen upp för ökad turism i Höga Kusten!

Tummen upp för ökad turism i Höga Kusten!

Boende i Höga Kusten är positiva till ökad turism visar en attitydundersökning som Placebrander gjort på uppdrag av Höga Kusten Destinationsutveckling. 600 intervjuer har gjorts med boende i Örnsköldsvik, Härnösand, Sollefteå och Kramfors. Och hela 97 procent av de tillfrågade är positiva till att turismen i destinationen ökar. Likaså menar 76% att turismen bidrar till ökad tillväxt.

Visa mer